Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: sâmbătă, 12 decembrie 2015 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 decembrie 2015

PRAJITURA CU SARLOTA

INGREDIENTE BLAT
5 oua
80 g.zahar
120 g.faina
20 g.cacao
4 linguri lapte
10 g.praf de copt
putina sare
Cacao,praful de copt si faina se amesteca apoi se cern.Albusurile se mixeaza cu putina sare si zaharul pana devin bezea.Se adauga galbenusurile si laptele si se amesteca usor.La final se adauga treptat compozitia de faina si se amesteca de sus in jos ca sa nu se lase.Se coace in cuptorul bine incins.
INGREDIENTE SARLOTA
2 oua
200 ml.lapte
20 g.gelatina
160 g.zahar pudra
40 g.cacao
400 ml.frisca (30%grasime)
4 linguri smantana
3 linguri lapte
esenta de vanilie si rom
Intr-un vas se pune gelatina si 200 ml.lapte rece,si se lasa la hidratat.Se adauga zaharul si ouale si se pune vasul la bain-marie.Se amesteca pana se topeste gelatina.Se adauga cacaoa cernuta si se omogenizeaza,apoi se lasa la racit.Frisca se mixeaza spuma,apoi se adauga laptele,smantana si compozitia cu gelatinaSe omogenizeaza si se adauga esenta dupa gust.
Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie.Se toarna sarlota si deasupra se pune blatul insiropat.Se da la rece cateva ore,apoi se rastoarna si se orneaza cu aveline de frisca si ciocolata rasa fin.
Pofta buna!
Am luat reteta de pe net.


TuneList - Make your site Live