INGREDIENTE PIURE DE CAISE
250 ml.lapte
10 caise potrivit de mari
Laptele si caisele curatate se pun la fiert pana se inmoaie putin caisele.Se paseaza compozitia obtinuta la blender,apoi se strecoara printr-o strecuratoare cu gauri mici pentru a indeparta pielita fructelor.Se masoara apoi cantitatea necesara pentru paine.
INGREDIENTE PAINE
350 ml.piure de caise
1 ou
7 linguri ulei
2 linguri zahar
1,1/2 lingurita sare
600 g.faina
2,1/2 lingurite drojdie uscata
Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa,si se seteaza masina la programul framantat si dospit.Eu las aluatul doar la framantat de doua ori,apoi il scot intr-un lighean,si il las la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit).
Cand aluatul si-a dublat volumul,se formeaza painea si apoi se lasa iarasi la crescut tot intr-un loc ferit de curent.Se unge painea cu galbenus amestecat cu putin lapte,se presara cu seminte de mac si seminte de susan,apoi se coace in cuptorul bine incins,la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.
Este o paine pufoasa si gustoasa.Pofta buna!