INGREDIENTE ALUAT
300 ml.lapte
1 ou
3 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingura zahar
500 g.faina
2 lingurite drojdie uscata
INGREDIENTE UMPLUTURA
500 g.branza de vaci scursa bine
150 g.stafide
4 oua
6 linguri de zahar
Se amesteca intr-un vas toate ingredientele la un loc.
ALUATUL
Faina se cerne de doua ori pentru a fi cat mai aerata.Laptele se incalzeste putin,apoi se toarna in cuva masinii de paine.Se adauga si restul ingredientelor in ordinea scrisa,apoi se seteaza masina la programul framantat+dospit.Eu las doar la framantat aluatul de doua ori,apoi il scot din cuva si il pun intr-un lighean intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit).
Cand aluatul este frumos crescut,se ia o bucata din el si se intinde o foaie subtire pe masa.Se presara pe foaie o lingura de pesmet,se aseaza o parte din umplutura si se ruleaza din ambele capete spre mijlocul foii.Se taie apoi foaia astfel rulata in jumatate si se aseaza cele doua jumatati una langa alta intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.Se procedeaza la fel si cu a doua foaie de aluat.Se coace in cuptorul foarte bine incins,la foc potrivit pana se rumeneste frumos.Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Este foarte gustoasa si aromata.Pofta buna.