Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: luni, 3 septembrie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 3 septembrie 2012

CORNURI SI CORONITA CU NUCA SI CACAO

INGREDIENTE ALUAT
250 ml.lapte
2 linguri zahar
2 linguri miere
80 g.unt topit
75 ml.ulei
1 lingurita coaja de lamaie confiata
1 lingurita sare
500 g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Se pun ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat si dospit.Eu las aluatul la framantat de trei ori,apoi il pun la crescut intr-un loc ferit de curent(cuptorul cu microunde nepornit).
INGREDIENTE UMPLUTURA
200 g.nuca macinata
60 g.cacao
5 linguri zahar
2 linguri esenta de rom
1 lingurita scortisoara
Se amesteca toate la un loc,apoi se adauga lapte pana se ajunge la consistenta dorita.
Cand aluatul este frumos crescut,se intinde o bucata pe masa usor unsa cu ulei,apoi se taie in opt.Se aseaza cate o lingurita de umplutura pe margine si se ruleaza de la baza spre varf.Pentru coronita se intinde o foaie de aluat,se unge pe toata suprafata cu umplutura,apoi se ruleaza  si se taie cu ata.Se aseaza intr-un vas si se lasa la crescut.Se ung cornurile si coronita cu galbenus amestecat cu putin lapte,si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc.Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!


TuneList - Make your site Live