INGREDIENTE ALUAT
200 g.unt
320 g.faina
1 ou
1/2 lingurita sare
Untul se topeste.Se amesteca apoi cu oul,sarea si faina si se framanta un aluat potrivit de tare.Se inveleste in folie si se tine la frigider 1 ora.Se intinde apoi aluatul intr-o foaie si se tapeteaza o forma pentru tarta pe toata suprafata.Se taie surplusul de aluat,apoi se da tava la frigider,timp in care se pragateste umplutura.
INGREDIENTE UMPLUTURA
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
2 rosii
1 ceapa mica
1 dovlecel mic
100 g.cascaval
1 lingura pesmet
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita busuioc
2 galbenusuri
160 g.smantana
sare dupa gust
piper dupa gust
Ardeii se taie bastonase.Rosiile se taie in jumatate,apoi se taie felii.Dovlecelul curatat de coaja se taie felii.Ceapa se taie solzisori.Cascavalul se rade pe razatoarea mare.Se presara peste aluat pesmetul,apoi se aseaza legumele.
Smantana se amesteca bine cu galbenusurile si condimentele,apoi se toarna peste legume.Se coace in cuptorul bine incins,la foc potrvit.Cand este gata,se stinge focul la cuptor,se presara cascavalul si apoi se tine in cuptorul cald.
Este o tarta gustoasa.Pofta buna!