Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: luni, 5 noiembrie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 5 noiembrie 2012

FLORI DIN ALUAT CU CIOCOLATA ALBA SI NEAGRA

INGREDIENTE ALUAT
250 ml.lapte
100 g.unt topit
80 g.zahar
2 linguri ulei
2 galbenusuri
1 lingurita sare
1 lingurita coaja de lamaie
500 g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Faina ce cerne de trei ori pentru a fi cat mai aerata.Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa,apoi se seteaza masina la programul framantat si dospit.Eu las aluatul la framantat de trei ori,apoi il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.
INGREDIENTE UMPLUTURA
200 g.coicolata alba
200 g.ciocolata amaruie
3 plicuri zahar vanilat
40 g.unt topit pentru foaie
Ciocolata se rade pe razatoarea mare,se adauga zaharul vanilat si se amesteca.Se intinde o foaie de aluat,se unge cu unt,apoi se presara cu ciocolata si  se ruleaza cat mai strans.Se transfera ruloul in tava pe hartie pentru copt,apoi se strange la capete formandu-se un cerc.Se taie petalele florii,apoi se trag una inspre interior si alta inspre exterior.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte si se presara cu zahar brun.Se coace in cuptorul bine incins.
Am avut mult aluat si am facut doua flori aromate
Pofta buna!

TuneList - Make your site Live