INGREDIENTE
1,6 kg.branza de vaca bine scoapta (adica bine scursa )
300 g.branza de oi sarata (cas proaspat framantat cu sare dupa gust)
1,5 l.lapte
80 g.unt
1 ou
1 lingurita rasa bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Se pune laptele la fiert,cand da in clocot se adauga branza de vaca,si se amesteca la foc mic 5-6 minute.Se pune apoi la scurs in tifon si se lasa sa stea 2 ore.
Dupa cele doua ore,se toaca impreuna cu branza de oi prin masina de tocat carne (se toaca pentru a nu ramane boturi de branza).
Intr-o cratita cu fundul dublu se topeste untul.Se adauga oul si branza tocata.Se pune vasul la foc mic,amestecandu-se continuu pana se topeste branza si se intinde cand se ridica lingura (atentie,.NU trebuie lasat mai mult la foc,pentru ca se subtiaza si nu se mai intinde).