Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: sâmbătă, 6 august 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 6 august 2011

BORS CU CARNE DE VITA



INGREDIENTE
carne de vita (am avut un rasol si 1/2 kg.pulpa)
1 ardei gras
1 morcov
1 patrunjel (radacina)
3 cepe potrivite
2 cartofi
2 rosii
200 ml.suc de rosii
1 lingura bulion
leustean verde
patrunjel verde
taitei de casa
bors dupa gust
sare dupa gust

Carnea se spala,se taie si se pune la fiert.Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se varsa apa,se spala iar carnea,si se pune la fiert cu putina sare (eu am fiert-o la oala sub presiune).In timp ce fierbe carnea,se curata si se spala zarzavatul.Cartofii,morcovul,radacina de patrunjel,ardeiul,rosiile (oparite si curatate de pielita),se taie cubulete.Ceapa se toaca marunt.Verdeata se toaca marunt.Taiteii se fierb separat in apa cu putina sare,apoi se spala sub jet de apa rece pentru a indeparta amidonul.Cand carnea este aproape fiarta,se strecoara zeama(intr-o alta oala curata) pentru a indeparta eventualele bucatele de os de la rasol.Se scoate carnea de pe os,se pune in oala impreuna cu morcovul,patrunjelul,ardeiul si ceapa.Se lasa la fiert 25 minute,apoi se adauga rosiile,cartofii,sucul de rosii amestecat cu bulionul,patrunjelul verde si putin leustean.Se lasa sa fiarba pana cand s-au inmuiat cartofii.




Borsul se fierbe separat,si se toarna in oala.Se adauga si restul de leustean.Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se stinge focul,si se adauga taiteii.Se serveste cu smantana,ardei iute,sau cu ce doreste fiecare.Este bun tare (va spun eu,care nu sunt amatoare).




Daca o sa vreti sa-l incercati,va doresc Pofta buna.





.

TuneList - Make your site Live