Va spuneam ca Diana este amatoare de aluat foietaj.Dar cel mai mult il prefera doar asa copt simplu,fara alte adaosuri.M-am gandit totusi sa-i fac si ceva frumos,nu doar sa arunc foaia in cuptor,si gata.A fost asa de incantata de rezultat,si a savurat cu si mai mare pofta.Iar eu nu pot fi decat incantata atunci cand o vad pe ea bucuroasa.
INGREDIENTE
1 foaie de aluat foietaj
1/2 para tare
1 galbenus
40 g.ciocolata
Se lasa aluatul sa se dezghete partial.Se face un sablon frunza,se aseaza peste foaie si apoi se decupeaza.Cu un cutit bine ascutit,se cresteaza nervurile frunzelor.
Din aluatul ramas de la decupaj,se taie o panglica de 2-3 cm.latime,care se lipeste peste mijlocul frunzei.Para se curata de coaja si se taie ca un acordeon.Se aseaza apoi in mijlocul cercului.Se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.Se coace in cuptorul foarte bine incins.
Se stropeste cu ciocolata topita,apoi se serveste.Pofta buna!