3 oua
1 plic zahar vanilat
4 linguri zahar tos
1 lingurita praf de copt
50 g.amidon
50g.faina
1 lingura cacao
2 linguri ulei
5 linguri apa calda
putina sare
Faina se amesteca bine cu amidonul,cacaua,praful de copt,apoi se cerne.Albusurile se mixeaza bezea impreuna cu sarea,zaharul vanilat si zaharul tos.Se adauga apoi apa,uleiul si galbenusurile si se incorporeaza.La final se adauga compozitia de faina si se amesteca bine de sus in jos ca sa nu se lase aluatul.Se coace la foc potrivit,apoi se lasa la racit pe un gratar.
INGREDIENTE CREMA
250 ml.frisca
40 g.gelatina
500g.mascarpone
200g.smantana (12%grasime)
120 g.zahar pudra
2 linguri zeama de lamaie
2 cutii compot ananas
Gelatina se hidrateaza in zeama de la compot,apoi se topeste la bain-marie.Atentie sa nu fiarba.Mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul,smantana si zeama de lamaie.Se adauga treptat gelatina si se amesteca bine cu o paleta.La final se adauga frisca mixata spuma si cubuletele de ananas
Partea de deasupra a blatului se indeparteaza.Se aseaza apoi blatul in forma in care s-a copt si se insiropeaza,apoi se toarna crema si se da la rece 9-10 ore.Se aseaza pe un platou si se orneaza dupa preferinta.Eu am ornat cu jeleuri.
Pofta buna!