Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 1 iunie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 1 iunie 2012

TIRAMISU PENTRU COPII



INREDIENTE BLAT
5 oua
5 linguri apa
5 linguri faina
4 linguri zahar
1/4 lingurita praf de copt
putina sare
Ouale se separa.Faina si praful de copt se amesteca,apoi se cern.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul,apoi se adauga apa si faina,amestecand dupa fiecare.La final se adauga albusurile mixate spuma cu putina sare,amestecand cu o paleta de sus in jos ca sa nu se lase aluatul.Se toarna compzitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.Se  coace in cuptorul incins 15 minute.
INGREDIENTE SIROP SI CREMA
300 ml.lapte cald
2 linguri cacao instant
2 linguri esenta de rom
250 g.mascarpone
1 lingurita zahar
60 g.ciocolata alba
200 ml.frisca (30%grasime)
2 linguri lapte condensat
8 piscoturi
2 galbenusuri
Pentru sirop se amesteca laptele impreuna cu esenta si cacaua instant.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc,apoi se pune vasul la bain-marie si se amesteca pana se ingroasa putin compozitia.Se adauga ciocolata rasa pe razatoarea mare si se amesteca pana se topeste.Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.Se adauga apoi frisca mixata spuma,laptele condensat si branza mascarpone.Se amesteca pana se obtine o crema fina.
O tava se imbraca in folie,se aseaza o parte din blatul insiropat,jumatate din cantitatea de crema,piscoturile insiropate foarte putin,restul de crema si al doilea blat insiropat.Se da la frigider 10-12 ore pentru a se patrunde bine aromele,apoi se rastoarna si se cerne cacao deasupra.
Crema este foarte delicata.Pofta Buna!


TuneList - Make your site Live