INGREDIENTE
3 capatani mari de usturoi
350 ml.lapte
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita maghiran
1/2 lingurita busuioc
1 lingurita seminte de mac
1 lingurita seminte de susan
1 ou
80 ml.ulei
500 g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de doua ori pentru a se aera cat mai mult.Usturoiul se curata,se spala si apoi se piseaza.Se pune la fiert impreuna cu laptele,si se lasa la foc mic 10 minute,apoi se stinge focul si se mai lasa sa stea 20 minute,pentru a-si lasa tot gustul.Se strecoara, apoi se taorna laptele in cuva masinii de paine,iar usturoiul se arunca.Se adauga restul ingredientelor peste lapte in ordinea scrisa,apoi se seteaza la programul framantat+dospit.Eu las doar la framantat aluatul de doua ori,apoi il scot si-l pun la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit).Dupa ce aluatul a crescut se formeaza bilute de marimea dorita,se pun intr-o forma si se mai lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte,se presara deasupra seminte de mac,seminte de susan si oregano.
Se coace in cuptorul bine incins,la foc potrivit pana se aureste frumos.Este o paine foarte gustoasa.Pofta buna.