Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 4 mai 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 mai 2012

CORONITA CU NUCA SI SCORTISOARA


INGREDIENTE
160 g.unt
4 oua
400 ml.lapte
25 ml esenta de rom
80 g.zahar
1 lingurita sare
1 kg.faina
4 lingurite rase drojdie uscata
Untul se topeste.Laptele se incazeste putin.Faina se cerne de trei ori.Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat+dospit.Eu las aluatul doar la framantat de trei ori,(s-ar putea ca sa mai fie nevoie de putina faina,depinde de ce consistenta are faina,eu am mai adaugat cca. 80 de grame),apoi il scot intr-un lighean,si il las la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale,dar nelipicios,sa se poata lucra frumos cu el.
Se imparte aluatul in doua parti egale,apoi se intinde foaia de aluat si se unge cu unt topit.Se presara nuca macinata amestecata cu zahar dupa gust, si scortisoara.
Se ruleaza aluatul cat mai strans posibil,apoi se taie cu ata (asa se pastreaza frumos aluatul).Se aseaza intr-o forma rotunda,si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.
Se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte,se presara cu zahar,apoi se coace in cuptorul bine incins.
Este aromata si pufoasa.Pofta buna!

TuneList - Make your site Live