INGREDIENTE
1 kg.de rosii
5 linguri de orez
1 ardei gras rosu
2 cepe
1/2 telina potrivita
1 morcov mic
2 legaturi leustean
3 linguri ulei
sare dupa gust
Rosiile se oparesc si se curata de pielita.Ardeiul,telina si morcovul se taie rondele.Ceapa se toaca marunt.Leusteanul se taie marunt.Ceapa se caleste in ulei pana devine sticloasa.Se adauga morcovul,telina si ardeiul si se mai calesc impreuna 7-8 minute la foc potrivit amestecand periodic.
Se toarna apoi zarzavatul calit intr-o oala in care se pune 1,5 l.apa rece.Se lasa sa fiarba la foc potrivitOrezul se fierbe separat. Rosiile se paseaza la blender cateva minuteSe toarna in oala peste legumele fierte.Se lasa la fiert impreuna 10 minute,apoi se adauga orezul si se mai lasa la foc mic 10-15 minute.Se ia oala de pe foc,se adauga leusteanul si se acopera vasul cu un capac.Se serveste calda sau rece.Pofta buna va doresc.