INGREDIENTE
6 pere tari
2 nectarine
250 ml.apa
250 ml.zeama de compot de pere
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingura miere de albine
1/2 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
Perele se curata de coaja,fara a indeparta codita.
Se amesteca apa,zeama de compot,mierea de albine,scortisoara,zaharul vanilat,zeama de lamaie,coaja de lamaie si se pun la fiert la foc mic 15 minute.Se ia vasul de pe foc si se adauga nectarinele taiate bucatele mici.Perele curatate se adauga in siropul pregatit.
Se da vasul la cuptor la foc potrivit,si se lasa pana cand perele sunt partial moi.Periodic se stropesc cu sirop ca sa nu se usuce.Cand se scot din cuptor se ung cu miere de albine.Se tin la frigider cateva ore,apoi se servesc.Eu le-am stropit cu ciocolata topita. Pofta buna.