INGREDIENTE CHIFTELE
500g.piept de pui tocat
100g.paine
100g.cascaval ras fin
7 graunte de usturoi pisati
1 ou
50 ml.lapte
sare dupa gust
Painea se inmoaie in lapte,apoi se stoarce.Se amesteca toate la un loc,se sareaza dupa gust.Cu mainile unse cu putin ulei se formeaza chiftelele si se coc in cuptor.
INGREDIENTE SOS
1 ceapa rasa pe razatoarea mica
5 graunte de usturoi pisati
450 g.rosii din conserva-taiate marunt
100g.masline negre taiate
200g.sunca taiata cubulete
100 ml.suc de rosii
1 lingurita mica zahar
2 linguri ulei
3-4 fire patrunjel tocat marunt
1/2 lingurita oregano
sare dupa gust
Intr-o tigaie se amesteca ceapa,usturoiul,uleiul si putin suc de rosii.Se innabusa cateva minute.Se adauga sunca,rosiile,sare,zaharul,oregano si jumatate din cantitatea de masline.Se lasa la foc mic 10 minute.Se adauga apoi restul de suc de rosii si restul de masline,chiftelele si patrunjelul.Se mai lasa la foc cateva minute.
Pofta buna!