Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: miercuri, 14 decembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 decembrie 2011

PESTE IN SOS


INGREDIENTE
1 kg.macrou
4 linguri ulei
6 catei de usturoi
2 cepe potrivite
2 lingurite boia dulce sau iute
400 g.rosii in bulion
10-12 masline verzi
1 lamaie mica
1 legatura de patrunjel
200 ml.apa
sare dupa gust
Pestele spalat si curatat se taie fileuri.Ceapa se rade pe razatoarea fina.Lamaia se rade pe razatoarea fina.Patrunjelul se taie marunt.Intr-un vas micut se amesteca 2 linguri de ulei,4 catei de usturoi pisati,1 lingurita de boia,sare si 1/2 de legatura de patrunjel.Se ung fileurile de peste cu jumatate din acest amestec si se lasa la marinat 30 de minute.
Intr-o tigaie se pun la inabusit ceapa si usturoiul ramas pisat, cu 3 linguri de apa.Se adauga apoi restul de boia,rosiile,maslinele,coaja de lamaie si restul de sos (cel impartit in doua si folosit la marinat pestele) si apa si apoi se lasa sa dea un clocot.
Se rastoarna totul intr-o tava potrivita ,se adauga pestele,si se da la cuptor pana se patrunde bine pestele.
Se serveste rece presarat cu patrunjel, alaturi de mamaliguta.Este grozav de bun.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live