300 ml.lapte caldut
4 linguri ulei
2 linguri zahar
1 lingurita sare
500 g.faina
2 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de trei ori pentru a fi cat mai aerata.Se pun ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa,apoi se seteaza la programul framantat si dospit.Eu las aluatul la framantat de trei ori,apoi il scot intr-un lighean si il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.
INGREDIENTE UMPLUTURA
1,5 kg.mere curatate si rase mare
7 linguri zahar (sau dupa gust)
50 g.unt
2-3 lingurite scortisoara
Merele se calesc impreuna cu zaharul si untul pana scade toata zeama.Se lasa la racit,apoi se adauga scortisoara.
Se formeaza boccelutele si se pun in tava pe hartie pentru copt.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte.Se coc in cuptorul bine incins pana se rumenesc.Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!