INGREDIENTE ALUAT
300 g.faina
50 g.zahar pudra
2 galbenusuri
1/2 plic praf de copt
3 linguri apa
150 g.margarina-pachet
putina sare
Faina si praful de copt se amesteca.apoi se cern.Margarina se topeste si se amesteca bine cu zaharul,galbenusurile,apa,sarea si faina.Se framanta un aluat omogen,se impatureste in folie si se da la rece o ora.
UMPLUTURA
2 oua
80 g.zahar pudra
1 lamaie
40 g.zahar tos
150 g.nuca macinata (10 linguri)
Galbenusurile se mixeaza cu 20g.zahar pudra pana se albesc si devin cremoase.Albusurile se mixeaza cu putina sare pana se intaresc,apoi se adauga restul de zahar pudra (60g.) si sucul de la o jumatate de lamaie.Se mixeaza pana se intaresc,apoi se amesteca cele doua compozitii (galbenusurile si albusurile).
Separat se amesteca zaharul tos cu nuca si sucul de la cealalta jumatate de lamaie,apoi se toarna peste amestecul de oua.Se omogenizeaza bine.
Aluatul se imparte in doua si se intinde.Se aseaza o foaie intr-o forma,se toarna umplutura si se acopera cu a doua foaie.Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla la copt.Se unge cu ou batut si amestecat cu o lingura de nuca macinata.
Se coace in cuptorul incins la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca in forma.Se pudreaza cu zahar tos,zahar pudra si coaja rasa de lamaie.Este o prajitura tare buna si aromata.Pofta buna.