INGREDIENTE BLAT
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
putina sare
Faina si cacaua se amesteca apoi se cern.Se separa ouale.Albusurile se mixeaza cu putina sare si zaharul adaugat treptat pana se intaresc bine.Se adauga unul cate unul galbenusurile.La final se adauga putin cate putin amestecul de faina.Se omogenizeaza cu grija ca sa nu se lase aluatul.Se toarna compozitia in tava mare de la aragaz,tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.Se coace in cuptorul bine incins.
INGREDIENTE CREMA
400 g.iaurt cu ananas
400 ml frisca (30%grasime)
2 linguri zahar pudra
10 g.gelatina
Iaurtul si zaharul se amesteca si se lasa 10 minute pana se topeste zaharul.Gelatina se hidrateaza in 3 linguri lapte rece timp de 10 minute,apoi se topeste la bain-marie.Se toarna peste iaurt putin cate putin si se amesteca bine pana se incorporeaza.La final se adauga frisca mixata spuma tare.
Blatul se insiropeaza putin.Se aseaza toata crema peste el si se niveleaza.Se da la frigider pana se intareste foarte bine crema,apoi se taie.
Este gustoasa,asa ca dispare repede de pe farfurie.Eu am facut doua portii.Pofta buna.
Am luat reteta de pe internet,acum mult timp.
Cu aceasta reteta particip la http://criss75-despremine.blogspot.com/2012/03/dulce-romanie-provocarea-lunii-martie.html