INGREDIENTE PANNA COTTA CU MENTA
300 ml.frisca(30% grasime)
100 ml.lapte
150 ml.sirop mentolat
15g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in doua linguri de lapte rece.Frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina si siropul mentolat.Se amesteca bine si se rastoarna intr-o caserola.Se da la congelator pana se intareste putin.
INGREDIENTE PANNA COTTA CU CIOCOLATA AMARUIE
300 ml.frisca(30% grasime)
100 ml.lapte
140 g.ciocolata amaruie (52%cacao)
10 g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in doua linguri de lapte rece.Frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina si ciocolata rupta bucatele.Se omogenizeaza si se rastoarna peste compozitia mentolata.Se da vasul la congelator zece minute.
INGREDIENTE PANNA COTTA CU VANILIE
300ml.frisca(30% grasime)
100 ml.lapte
80g.zahar vanilat
10 g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in doua linguri de lapte rece.Frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina si zaharul vanilat.Se amesteca si se rastoarna peste compozitia de ciocolata.Se da la frigider 8-10 ore,apoi se rastoarna.Se decoreaza dupa preferinta.
A ramas putina compozitie si am facut bomboane.