Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: miercuri, 18 aprilie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 18 aprilie 2012

PASCA UMPLUTA CU CIOCOLATA SI CACAO


INGREDIENTE ALUAT
250 ml.lapte caldut.
2 linguri zahar
2 linguri miere
75 g.unt topit
75 ml.ulei
1 lingurita coaja de portocale 
1 lingurita sare
500 g.faina alba de calitate
3 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de doua ori.Se pun ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat +dospit.Se lasa aluatul la framantat de doua ori,apoi se scoate din cuva si se lasa la crescut 30 minute.Se intinde o foaie potrivit de subtire si se imbraca o forma pe toata suprafata.Am folosit o tava din silicon de 25cm.diametru pentru ca am vrut sa fie inalta,dar se poate folosi dupa preferinta o forma mai mare.
INGREDIENTE UMPLUTURA
5 oua
100 g.cacao cernuta
250 g.ciocolata amaruie (minim 50%cacao)
150 g.zahar
100 g.faina cernuta
esenta de rom dupa gust
4-5 linguri smantana (minim 20%grasime)
Ouale se separa.Ciocolata se topeste la bain-marie.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc,apoi se adauga pe rand cacaua,faina,esenta,ciocolata,albusurile mixate spuma cu putina sare.La final,daca este prea groasa compozitia,se adauga treptat smantana pana se ajunge la consistente dorita.Se toarna umplutura in forma,se decupeaza surplusul de aluat,apoi se trage putin peste umplutura.Se lasa la crescut 10-15 minute,apoi se unge aluatul cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.Se coace in cuptorul incins pana se rumeneste usor.Se lasa la racit in forma.
 Surplusul de aluat l-am intins intr-o foaie,l-am presarat cu zahar si scortisoara si l-am impletit.
Este foarte gustoasa.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live