Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 23 martie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 martie 2012

PAINE MARGARETA


INGREDIENTE
250 ml.lapte
1 lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingura seminte de susan
60 ml.ulei
500 g.faina
2,1/2 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de doua ori pentru a fi cat mai aerata.Ingredientele se pun in cuva masinii de paine in ordinea scrisa.Se seteaza la programul framantat+dospit (eu las aluatul doar la framantat de doua ori,apoi il scot  intr-un lighean uns cu putin ulei.Il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit).
Cand aluatul si-a dublat volumul,se ia o bucata din el si se formeaza o bila care se aseaza in mijlocul unei forme rotunde.Din restul de aluat se formeaza petelele florii.Se intinde cate o bacata de aluat in forma de lipie nu foarte subtire.Se aseaza de jur imprejurul formei,petrecandu-se usor petalele unele peste altele.Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent pana-si dubleaza volumul (cuptorul cu microunde nepornit).Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte si se presara seminte de mac si seminte de susan.Se coace in cuptorul foarte bine incins,la foc potrivit pana se aureste frumos.
Este pufoasa si gustoasa.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live