INGREDIENTE ALUAT
200 g.faina
100 g.unt la temperatura camerei
5 linguri apa rece
10 g.praf de copt
putina sare
Se amesteca toate ingredientele la un loc,si se framanta un aluat omogen,care se inveleste intr-o folie si se tine la rece 2 ore.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire,se aseaza intr-o forma si se da la cuptor 20 minute,la foc potrivit.
INGREDIENTE CREMA DE LAMAIE
200 g.zahar
300 ml.suc de lamaie
1 lingura coaja de lamaie
3 oua
3 galbenusuri
3 linguri amidon
40 g.unt
putina sare
Ouale si galbenusurile se amesteca foarte bine.Sucul de lamaie se strecoara pentru a indeparta bucatelele de pielita de lamaie.Amidonul se dizolva in 100 ml.suc de lamaie.Restul de suc se pune intr-un vas impreuna cu untul,zaharul,putina sare si coaja de lamaie.Se lasa la foc mic amestecand periodic pana se incalzeste bine,si untul se topeste.Se ia de pe foc si se strecoara pentru a indeparta coaja de lamaie.Se toarna amidonul dizolvat, si in fir subtire ouale,apoi se pune vasul iar la foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingraose.Se ia de pe foc si se rastoarna in tarta.Se da la cuptor inca 20 minute.
Este o reteta dintr-o revista si este grozava.Pofta buna.
cu aceasta reteta particip la http://www.caietulcuretete.com/2012/02/provocarea-lunii-februarie-2012-dulce.html