Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: marți, 8 noiembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

marți, 8 noiembrie 2011

PRAJITURA CU MORCOV SI CIOCOLATA


INGREDIENTE
5 oua
80 g.zahar pudra pentru blat
120 g.faina
30 g.cacao
160 g,morcov
80 g.nuci
3 linguri ulei
500 g.mascarpone
60g.zahar pudra pentru mascarpone
140 g.ciocolata amaruie (50%cacao)
2 linguri apa
20 g.unt
putina sare
Faina si cacao se amesteca,apoi se cern.Nucile se taie bucatele.Morcovul se rade pe razatoarea fina..Ouale,zaharul si putina sare se mixeaza pana-si schimba culoarea si isi dubleaza volumul..Se adauga pe rand uleiul,morcovul stors de zeama,mixul de faina si nucile, amestecand bine dupa fiecare.
Se toarna compozitia intr-o forma,si se coace in cuptorul bine incins la foc potrivit.Se lasa apoi sa se raceasca pe un gratar,dupa care se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema se amesteca bine mascarpone cu zaharul.Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu untul si apa,apoi se omogenizeaza bine cu crema mascarpone.

Se imparte crema in doua.Se unge o foaie de blat cu crema,se acopera cu celalalt blat,si se toarna restul de crema. 

Se orneaza dupa preferinta.Este o prajitura foarte buna si fina.Pofta buna.











TuneList - Make your site Live