INGREDIENTE
100 g.zahar
120 g.unt
1 ou
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
220-240 g.faina
120 g.nuci macinate
120 ciocolata amaruie
1 varf lingurita sare
Faina se amesteca bine cu bicarbonatul de sodiu,apoi se cerne.Untul moale se freaca bine cu zaharul si sarea pana devine o crema pufoasa.Se adauga oul si faina si se amesteca bine totul.La final se incorporeaza nucile,scortisoara si ciocolata taiata bucatele mici cu un cutit.Se framanta un aluat omogen,potrivit de tare.Se formeaza bilute de marime potrivita,si se aseaza in tava mare de la aragaz,pe hartie pentru copt unsa cu putin ulei.Se coc in cuptorul foarte bine incins,la foc potrivit 15-20 minute.
Se pastreaza bine intr-o cutie de tabla.La mine nu au apucat sa stea prea mult,le-a papat Diana mea draga.Sunt grozav de bune.Pofta buna.