Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: luni, 5 septembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 5 septembrie 2011

MARMELADA ASORTATA - CALUP


INGREDIENTE
Fructele se cantaresc dupa ce au fost curatate.
1 kg.de mere (curatate si de coaja)
1 kg.de pere (curatate si de coaja)
1 kg.de prune
1 kg.nectarine
600 g.zahar tos (sau mai mult,dupa gust)
300 ml.apa rece
Fructele curatate,se taie potrivit de mari,si se pun la fiert cu apa.( Pare putina apa,dar este suficienta,pentru ca fructele mai lasa si ele zeama lor).Se lasa la fiert la foc potrivit,pana cand sunt moi merele si perele(care fierb putin mai greu).Se amesteca periodic.
Se lasa fructele sa se raceasca,apoi se paseaza la blender,dupa care se strecoara pentru a indeparta pielita de la prune si nectarine.
Se toarna compozitia intr-o oala cu fundul dublu,se adauga zaharul,si se pune la fiert la foc mic.Se fierbe 3 ore,amestecandu-se periodic.In acest timp scade destul de mult.
Se rastoarna intr-o forma (eu am rasturnat-o intr-o forma pentru chek),se lasa sa se raceasca,apoi se da la frigider 12-14 ore,dupa care 1 ora la congelator.Se pastreaza la frigider.Merge de minune cu o felie de paine si o cana cu ceai sau lapte.Pofta buna va doresc.




TuneList - Make your site Live