Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: luni, 28 noiembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 noiembrie 2011

TORT DIPLOMAT CU ANANAS


INGREDIENTE
30 g.gelatina
3 galbenusuri
450 ml.lapte
6 linguri zahar tos
3 linguri amidon
100 g.zahar pudra
1 compot de ananas-cubulete
1 l. frisca (30%grasime)
1 intaritor frisca
600 g.piscoturi
Gelatina se pune la hidratat in 200 ml.zeama de compot,pentru 30 de minute.Frisca se mixeaza spuma cu intaritorul si zaharul pudra,apoi se da la frigider.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul tos pana-si dubleaza volumul.Se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se pune la incalzit putin,apoi se toarna peste galbenusuri.Se pune vasul la foc mic,si se amesteca pana cand se ingroasa crema.Gelatina hidratata se topeste la bain-marie (atentia sa nu fiarba,fierberea distruge gelatina),apoi se toarna treptat peste crema putin racita.Se amesteca bine pana se incorporeaza.
Se scoate frisca de la frigider si se toarna putin cate putin crema si se amesteca bine.La final se adauga bucatile de ananas.
O forma de tort cu baza detasabila se imbraca in folie de plastic.Se toarna un strat de crema,se niveleaza,apoi se aseaza un strat de piscoturi foarte putin insiropate in zeama de compot.Inca un strat de crema,si la final un strat de piscoturi insiropate.Se inveleste in folie si se da la frigider 10-12 ore,pana se intareste.
Cand s-a intarit bine,se scoate din forma.Se aseaza tava pe care se orneaza peste tort si cu o miscare ferma se intoarce.Se orneaza dupa preferinta.Eu am facut niste trandafiri din bomboane.Mi-a mai ramas putina crema si am turnat-o intr-o forma micuta.
Este un tort usor si tare delicat.Pofta buna.











TuneList - Make your site Live