Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 18 mai 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 mai 2012

CORNURI UMPLUTE CU VANILIE

INGREDIENTE ALUAT
300 ml.apa
5 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingura zahar
500 g.faina
1 lingurita drojdie uscata
Faina se cerne de trei ori.Se pun ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat + dospit.Eu las aluatul la framantat de doua ori,apoi il scot intr-un lighean si-l pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.
INGREDIENTE PENTRU UNS FOAIA
125 g.unt
70 g.faina

CREMA CU VANILE
300 ml.lapte
50 g.amidon
60 g.zahar vanilat
1 galbenus
1 ou
putina sare
250 ml.de lapte se infierbanta impreuna cu zaharul.Se amesteca galbenusul,oul,amidonul,sarea si 50 ml.lapte,apoi se toarna peste compozitie laptele fierbinte.Se pune vasul la foc mic si se amesteca pana se ingroasa,apoi se lasa la racit.

Untul se amesteca foarte bine cu faina.Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda si se unge cu amestecul de unt.Se taie apoi ca petalele unei flori.Se pliaza fiecare parte cu partea opusa,si se formeaza o bila de aluat.Se intinde din nou aluatul,si se repeta acelasi procedeu.Se intinde foaia si se lasa sa se odhneasca 5 minute.Se taie triunghiuri de marimea dorita,se umplu si apoi se ruleaza.Se aseaza in tava pe hartie pentru copt,si se coc in cuptorul bine incins pana se rumenesc usor.Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Reteta pentru aluat am luat-o de pe internet.Am inlocuit margarina cu unt.
TuneList - Make your site Live