INGREDIENTE
800 g.cartofi albi
4 galbenusuri
80 g.amidon
120 g.unt
2 linguri pesmet
1 lingurita coaja de portocala confiata
2 linguri nuci macinate
800 g.prune
120 g.zahar tos
1 lingurita scortisoara
putina sare
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata si se toaca prin masina de carne.Se adauga galbenusurile,amidonul,sarea,coaja de portocala si se omogenizeaza.
Se tapeteaza o tava 24/24cm.cu hartie pentru copt,se aseaza compozitia de cartofi si se niveleaza.Se presara deasupra pesmetul si nucile.Prunele se spala,se curata de samburi si se aseaza peste aluat cu parte in care a stat samburele in sus.Se presara peste ele 60g.zahar si se dau la cuptor la foc potrivit o ora.
Se topeste zaharul ramas (60g.) impreuna cu untul,se adauga scortisoara si se toarna caramelul peste prajitura fierbinte.Se lasa sa se raceasca bine.apoi se taie.Este o prajitura tare gustoasa si usor se preparat.Pofta buna.