INGREDIENTE PANNA COTTA CU MENTA
300 ml.frisca(30% grasime)
100 ml.lapte
150 ml.sirop mentolat
15g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in doua linguri de lapte rece.Frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina si siropul mentolat.Se amesteca bine si se rastoarna intr-o caserola.Se da la congelator pana se intareste putin.
INGREDIENTE PANNA COTTA CU CIOCOLATA AMARUIE
300 ml.frisca(30% grasime)
100 ml.lapte
140 g.ciocolata amaruie (52%cacao)
10 g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in doua linguri de lapte rece.Frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina si ciocolata rupta bucatele.Se omogenizeaza si se rastoarna peste compozitia mentolata.Se da vasul la congelator zece minute.
INGREDIENTE PANNA COTTA CU VANILIE
300ml.frisca(30% grasime)
100 ml.lapte
80g.zahar vanilat
10 g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in doua linguri de lapte rece.Frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina si zaharul vanilat.Se amesteca si se rastoarna peste compozitia de ciocolata.Se da la frigider 8-10 ore,apoi se rastoarna.Se decoreaza dupa preferinta.
A ramas putina compozitie si am facut bomboane.
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel
Totalul afișărilor de pagină
marți, 19 mai 2015
sâmbătă, 9 mai 2015
INGHETATA CU BUDINCA DE PORTOCALE
INGREDIENTE
400ml.suc proaspat de portocale
2 linguri amidon
3 galbenusuri
120g.zahar pudra
6 linguri miere
900 ml.frisca(30% grasime)
Galbenusurile se mixeaza cu mierea pana devin cremoase.Sucul se incalzeste,apoi se toarna peste galbenusuri.Se pune vasul la foc mic si se amesteca pana se ingroasa putin,apoi se strecoara amestecul pentru a indeparta eventualele cocoloase.Amidonul se dizolva cu putin suc si se toarna peste galbenusuri.Se pune iarasi vasul la foc mic si se amesteca pana devine o budinca.Dupa se s-a ingrosat se acopera pe toata suprafata cu o folie si se lasa la racit complet.
Frisca se mixeaza cu zaharul,se toarna peste budinca si se omogenizeaza bine.
Se toarna compozitia intr-o forma si se da la congelator.
Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna!
400ml.suc proaspat de portocale
2 linguri amidon
3 galbenusuri
120g.zahar pudra
6 linguri miere
900 ml.frisca(30% grasime)
Galbenusurile se mixeaza cu mierea pana devin cremoase.Sucul se incalzeste,apoi se toarna peste galbenusuri.Se pune vasul la foc mic si se amesteca pana se ingroasa putin,apoi se strecoara amestecul pentru a indeparta eventualele cocoloase.Amidonul se dizolva cu putin suc si se toarna peste galbenusuri.Se pune iarasi vasul la foc mic si se amesteca pana devine o budinca.Dupa se s-a ingrosat se acopera pe toata suprafata cu o folie si se lasa la racit complet.
Frisca se mixeaza cu zaharul,se toarna peste budinca si se omogenizeaza bine.
Se toarna compozitia intr-o forma si se da la congelator.
Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna!
luni, 9 martie 2015
SALATA DE VINETE CU NUCA
INGREDIENTE
vinete coapte
maioneza
1 ceapa mica
50g.nuca macinata
sare
Vinetele scurse si tocate se amesteca bine cu ceapa tocata fin,maioneza,nuca si sare dupa gust
Pofta buna!
vinete coapte
maioneza
1 ceapa mica
50g.nuca macinata
sare
Vinetele scurse si tocate se amesteca bine cu ceapa tocata fin,maioneza,nuca si sare dupa gust
Pofta buna!
marți, 3 martie 2015
CARNE DE PORC CU OREZ SI SCORTISOARA
INGREDIENTE
1 kg pulpa de porc
1 pahar orez
300 g.ceapa tocata marunt
1 conserva de rosii in suc propriu-450g
1 lingurita scortisoara
300 ml.vin alb
6 linguri ulei
3 linguri otet
sare si piper dupa gust
Carnea spalata se taie cuburi mari si se rumeneste pe toate partile in ulei incins,apoi se scoate din tigaieCeapa se innabusa in ulei si putina apa pana devine sticlosa.Se adauga,rosiile taiate,orezul,vinul,otetul,scortisoara si trei pahare cu apa si se amesteca bine totul.Se lasa la foc mic cateva minute.Intr-un vas care se poate introduce la cuptor se agauga carnea si compozitia de orez,se adauga sare si piper dupa gust.Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic.Daca este nevoie se mai adauga apa calda.
Pofta buna!
1 kg pulpa de porc
1 pahar orez
300 g.ceapa tocata marunt
1 conserva de rosii in suc propriu-450g
1 lingurita scortisoara
300 ml.vin alb
6 linguri ulei
3 linguri otet
sare si piper dupa gust
Carnea spalata se taie cuburi mari si se rumeneste pe toate partile in ulei incins,apoi se scoate din tigaieCeapa se innabusa in ulei si putina apa pana devine sticlosa.Se adauga,rosiile taiate,orezul,vinul,otetul,scortisoara si trei pahare cu apa si se amesteca bine totul.Se lasa la foc mic cateva minute.Intr-un vas care se poate introduce la cuptor se agauga carnea si compozitia de orez,se adauga sare si piper dupa gust.Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic.Daca este nevoie se mai adauga apa calda.
Pofta buna!
sâmbătă, 14 februarie 2015
PANNA COTTA CU CIOCOLATA SI SCORTISOARA
INGREDIENTE PANNA COTTA CU SCORTISOARA
350 ml.frisca lichida
150 ml.lapte
3 linguri zahar tos
1 lingura zahar vanilat
10 g.gelatina
2 lingurite scortisoara pudra
Gelatina se hidrateaza in doua linguri lapte rece timp de 10 minute.Frisca,laptele,zaharul tos si zaharul vanilat se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina si scortisoara.Se omogenizeaza.Se toarna intr-o forma si se da la congelator 20 minute.
INGREDIENTE PANNA COTA CU CIOCOLATA
350 ml.frisca lichida
150 ml.lapte
4 linguri zahar tos
140 g.ciocolata amaruie 52%cacao
10 g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in doua linguri lapte rece timp de 10 minute.Frisca,laptele si ciocolata bucatele se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata,apoi se adauga gelatina si se omogenizeaza.Se toarna peste panna cotta cu scortisoara.Se da la rece.
Pofta buna!
350 ml.frisca lichida
150 ml.lapte
3 linguri zahar tos
1 lingura zahar vanilat
10 g.gelatina
2 lingurite scortisoara pudra
Gelatina se hidrateaza in doua linguri lapte rece timp de 10 minute.Frisca,laptele,zaharul tos si zaharul vanilat se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina si scortisoara.Se omogenizeaza.Se toarna intr-o forma si se da la congelator 20 minute.
INGREDIENTE PANNA COTA CU CIOCOLATA
350 ml.frisca lichida
150 ml.lapte
4 linguri zahar tos
140 g.ciocolata amaruie 52%cacao
10 g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in doua linguri lapte rece timp de 10 minute.Frisca,laptele si ciocolata bucatele se pun intr-un vas la foc mic.Se infierbanta bine,apoi se ia vasul de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata,apoi se adauga gelatina si se omogenizeaza.Se toarna peste panna cotta cu scortisoara.Se da la rece.
Pofta buna!
joi, 29 ianuarie 2015
AMANDINE
INGREDIENTE BLAT
6 oua
100 g.zahar
3 linguri ulei
3 linguri apa
1 lingura cacao
7 linguri faina
putina sare
Faina si cacaoa se amesteca,apoi se cern.Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea si zaharul,apoi se adauga treptat galbenusurile,uleiul si apa si se mixeaza.La final se incorporeaza faina.Se amesteca de sus in jos ca sa nu se lase aluatul.Se coace in cuptorul bine incins.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua pe orizontala.
INGREDIENTE CREMA
200 g.ciocolata amaruie 52% cacao
400 ml.frisca
100 g.unt
Frisca se mixeaza partial.Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain-marie,apoi se raceste putin si se adauga peste frisca.Se mixeaza impreuna pana se intareste crema si devine pufoasa.
INGREDIENTE SIROP
500 ml.apa
100 g.zahar
3 linguri cappuccino
esenta de rom dupa gust
Apa impreuna cu zaharul se amesteca la foc mic pana se topeste.Se adauga cappuccino si se lasa sa fiarba putin.Se ia vasul de pe foc,se lasa siropul cateva minute la racit,apoi se adauga esenta.
INGREDIENTE GLAZURA
200 g.ciocolata amaruie 52% caacao
100 g unt
3 linguri ulei
3 linguri apa
Se amesteca toate la bain-marie.Se amesteca pana se topeste ciocolata complet.
ASAMBLARE
Se insiropeaza foarte bine o parte de blat,se aseaza crema apoi cealalta jumatate de blat insiropat.
Se glazureaza si se da la rece.
Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna!
6 oua
100 g.zahar
3 linguri ulei
3 linguri apa
1 lingura cacao
7 linguri faina
putina sare
Faina si cacaoa se amesteca,apoi se cern.Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea si zaharul,apoi se adauga treptat galbenusurile,uleiul si apa si se mixeaza.La final se incorporeaza faina.Se amesteca de sus in jos ca sa nu se lase aluatul.Se coace in cuptorul bine incins.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua pe orizontala.
INGREDIENTE CREMA
200 g.ciocolata amaruie 52% cacao
400 ml.frisca
100 g.unt
Frisca se mixeaza partial.Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain-marie,apoi se raceste putin si se adauga peste frisca.Se mixeaza impreuna pana se intareste crema si devine pufoasa.
INGREDIENTE SIROP
500 ml.apa
100 g.zahar
3 linguri cappuccino
esenta de rom dupa gust
Apa impreuna cu zaharul se amesteca la foc mic pana se topeste.Se adauga cappuccino si se lasa sa fiarba putin.Se ia vasul de pe foc,se lasa siropul cateva minute la racit,apoi se adauga esenta.
INGREDIENTE GLAZURA
200 g.ciocolata amaruie 52% caacao
100 g unt
3 linguri ulei
3 linguri apa
Se amesteca toate la bain-marie.Se amesteca pana se topeste ciocolata complet.
ASAMBLARE
Se insiropeaza foarte bine o parte de blat,se aseaza crema apoi cealalta jumatate de blat insiropat.
Se glazureaza si se da la rece.
Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna!
vineri, 19 decembrie 2014
PAINE CU UNT SI NUCA DE COCOS
INGREDIENTE
400 ml.lapte
100g.unt topit
1 ou
2 lingurite sare
4 linguri miere
70 g.nuca de cocos
640g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de trei ori pentru a fi cat mai aerata.Se pun ingredientele in cuva masinii pentru paine in ordinea scrisa,apoi se seteaza programul framantat si dospit.Se lasa aluatul la framantat de trei ori,apoi se pune la crescut intr-un loc ferit de curent(cuptorul cu microunde nepornit).
Se formeaza painea,si se lasa la crescut.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte.Se presara seminte de mac deasupraSe coace in cuptorul bine incins.
Pofta buna!
400 ml.lapte
100g.unt topit
1 ou
2 lingurite sare
4 linguri miere
70 g.nuca de cocos
640g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de trei ori pentru a fi cat mai aerata.Se pun ingredientele in cuva masinii pentru paine in ordinea scrisa,apoi se seteaza programul framantat si dospit.Se lasa aluatul la framantat de trei ori,apoi se pune la crescut intr-un loc ferit de curent(cuptorul cu microunde nepornit).
Se formeaza painea,si se lasa la crescut.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte.Se presara seminte de mac deasupraSe coace in cuptorul bine incins.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)