Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 noiembrie 2011

TOCANITA CU VINETE,ARDEI SI CARTOFI


INGREDIENTE
2 vinete coapte
2 cepe
6 ardei copti
4 catei de usturoi
200 ml.sau de rosii (sau 5 linguri de bulion)
50 ml.ulei
3 cartofi
1 legatura de patrunjel
sare dupa gust
Vinetele coapte se pun la scurs.Ardeii se curata de coaja si seminte.Cartofii se fierb in coaja,apoi se curata.
Ceapa taiata marunt si usturoiul pisat se inabusa in ulei si putina apa.Se adauga ardeii taiati cuburi ,vinetele tocate si patrunjelul tocat fin si se continua sa se inabuse inca 15 minute,amestecand periodic.Se adauga sucul de rosii sau bulionul si cartofii taiati cubulete si se mai lasa la foc mic 15-20 minute.
Este o mancare tare gustoasa.Pofta buna.






miercuri, 16 noiembrie 2011

PRAJITURA CU NUCA

O prajitura foarte buna cu multa nuca.

INGREDIENTE  ALUAT
300 g.faina
50 g.zahar pudra
2 galbenusuri
1/2 plic praf de copt
3 linguri apa
150 g.margarina-pachet
putina sare
Faina si praful de copt se amesteca.apoi se cern.Margarina se topeste si se amesteca bine cu zaharul,galbenusurile,apa,sarea si faina.Se framanta un aluat omogen,se impatureste in folie si se da la rece o ora.
UMPLUTURA
2 oua
80 g.zahar pudra
1 lamaie
40 g.zahar tos
150 g.nuca macinata (10 linguri)
Galbenusurile se mixeaza cu 20g.zahar pudra pana se albesc si devin cremoase.Albusurile se mixeaza cu putina sare pana se intaresc,apoi se adauga restul de zahar pudra (60g.) si sucul de la o jumatate de lamaie.Se mixeaza pana se intaresc,apoi se amesteca cele doua compozitii (galbenusurile si albusurile).
Separat se amesteca zaharul tos cu nuca si sucul de la cealalta jumatate de lamaie,apoi se toarna peste amestecul de oua.Se omogenizeaza bine.
Aluatul se imparte in doua si se intinde.Se aseaza o foaie intr-o forma,se toarna umplutura si se acopera cu a doua foaie.Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla la copt.Se unge cu ou batut si amestecat cu o lingura de nuca macinata. 
Se coace in cuptorul incins la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca in forma.Se pudreaza cu zahar tos,zahar pudra si coaja rasa de lamaie.Este o prajitura tare buna si aromata.Pofta buna.



                                           










luni, 14 noiembrie 2011

MACROU MARINAT


INGREDIENTE
2 kg. macrou
1l. apa rece
1/4 l. otet
1 lingura sare mare neiodata
1 lingurita zahar
1 lingurita piper macinat
1 lingurita piper boabe
1 lingurita busuioc
1 lingura menta uscata
1 lingurita oregano
1 lingurita coriandru
1 lingurita boabe de mustar
5 foi de dafin
Psetele se curata si se spala,apoi se taie rondele.Se prepara marinata,amestecand toate ingredientele.

Se aseaza pestele in marinata,se acopera vasul si apoi se da la frigider unde se lasa 7 zile.


Cand pestele este marinat,se amesteca bine cu 1 ceapa taiata  pestisori , felii de morcov si masline.Pofta buna.



vineri, 11 noiembrie 2011

PAINE CU SUC DE SFECLA ROSIE


INGREDIENTE
250 ml.suc de sfecla rosie
1 ou
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
5 linguri ulei
420 g.faina
1 1/2 lingurita drojdie uscata
Se pun ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat + dospit( eu las doar la framantat aluatul de doua ori,apoi il scot si il pun intr-un lighean in cuptorul cu microunde nepornit).
Cand aluatul este frumos crescut,se formeaza bilute,se pun intr-o tava si se mai lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte de mac si seminte de susan.Se coace painea in cuptorul incins,la foc potrivit.
Este o paine tare buna,foarte sanatoasa si pufoasa.Pofta buna.







marți, 8 noiembrie 2011

PRAJITURA CU MORCOV SI CIOCOLATA


INGREDIENTE
5 oua
80 g.zahar pudra pentru blat
120 g.faina
30 g.cacao
160 g,morcov
80 g.nuci
3 linguri ulei
500 g.mascarpone
60g.zahar pudra pentru mascarpone
140 g.ciocolata amaruie (50%cacao)
2 linguri apa
20 g.unt
putina sare
Faina si cacao se amesteca,apoi se cern.Nucile se taie bucatele.Morcovul se rade pe razatoarea fina..Ouale,zaharul si putina sare se mixeaza pana-si schimba culoarea si isi dubleaza volumul..Se adauga pe rand uleiul,morcovul stors de zeama,mixul de faina si nucile, amestecand bine dupa fiecare.
Se toarna compozitia intr-o forma,si se coace in cuptorul bine incins la foc potrivit.Se lasa apoi sa se raceasca pe un gratar,dupa care se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema se amesteca bine mascarpone cu zaharul.Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu untul si apa,apoi se omogenizeaza bine cu crema mascarpone.

Se imparte crema in doua.Se unge o foaie de blat cu crema,se acopera cu celalalt blat,si se toarna restul de crema. 

Se orneaza dupa preferinta.Este o prajitura foarte buna si fina.Pofta buna.











TuneList - Make your site Live