Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 2 noiembrie 2011

BORS CU FASOLE


INGREDIENTE
1 kg.de fasole noua
1 morcov
4 cepe potrivite
1 patrunjel radacina
1 telina mica
3 rosii
2 ardei iuti
4 legaturi leustean
1 legatura patrunjel
3 crengute de cimbru
4 linguri ulei
1 ardei gras rosu
2 linguri bulion
sare dupa gust
bors dupa gust
Ceapa se toaca marunt.Morcovul,ardeiul,ardeii iuti,partunjelul radacina si telina, se taie cubulete.Rosiile curatate de pielita se toaca cubulete.Verdeata se taie marunt.Fasolea se spala si se pune la fiert.Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se varsa apa.Se pune iar la fiert cu apa fierbinte si putina sare.Cat timp fierbe fasolea se pregatesc legumele.Ceapa se inabusa in ulei si putina apa pana devine sticloasa.Se adauga  morcovul,patrunjelul radacina,telina,sare dupa gust,adreiul gras si ardeii iuti si se lasa sa se caleasca impreuna 10-15 minute amestecand periodic.Se adauga bulionul,rosiile,patrunjelul verde si doua legaturi de leustean,si se lasa la foc 10 minute amestecand.

Se rastoarna totul in oala peste fasole si se lasa la fiert la foc potrivit pana sa inmoaie legumele.La final se adauga borsul fiert separat si se mai lasa sa dea cateva clocote.Se ia vasul de pe foc,se adauga cimbrul si restul de leustean si se acopera. .
Este foarte bun si aromat.Va doresc Pofta buna.





vineri, 28 octombrie 2011

ARDEI UMPLUTI


INGREDIENTE
17 ardei carnosi
1kg.de carne tocata amestec
5 cepe
3 rosii mari
1 ardei iute
100 g.orez
1 morcov
1 legatura patrunjel
1 ou
3 linguri bulion
1 bucatica de telina
3 linguri ulei
sare dupa gust
Morcovul si telina se rad pe razaroarea mica.Orezul se spala in cateva ape.Rosiile decojite se taie cubulete.Ardeiul iute se taie marunt.Verdeata se taie fin.Ceapa se toaca marunt.
Intr-o tigaie se inabusa ceapa cu uleiul si putina apaSe adauga apoi morcovul si telina si se mai calesc impreuna cateva minute.Se adauga rosiile,ardeiul iute,verdeata,orezul,bulionul si se amesteca pana cand se umfla putin orezul.
Se rastoarna compozitia intr-un vas mai mare,se adauga oul si sare dupa gust si se omogenizeaza bine.Se umplu ardeii si se aseaza intr-o oala mai mare unul langa altul.Se toarna apa pana sunt aproape acoperiti,se aseaza peste ei o farfurie ca sa nu se ridice la fiert si se dau la cuptor pana se inmoaie orezul si carnea.
Se servesc stropiti cu smantana din belsug.Pofta buna.




  









miercuri, 26 octombrie 2011

BRANZA TOPITA CU SMANTANA



INGREDIENTE
1 l.lapte
1 kg.branza de vaci scoapta
3 oua
200 g.unt
400 ml.smantana
1,1/2 lingurita bicarbonat
sare dupa gust
Untul se lasa la temperatura camerei.Se pune laptele la fiert,cand da in clocot se adauga branza si se amesteca continuu 5 minute,apoi se pune la scurs in tifon si se lasa cateva ore.Se toaca apoi prin masina de tocat carne.
Branza macinata se amesteca bine cu untul,ouale,sare dupa gust si bicarbonatul nestins,apoi se lasa la macerat 7 ore in frigider.Dupa acest timp se rastoarna compozitia intr-o oala cu fundul dublu ,se pune la foc mic si se amesteca continuu cu lingura de lemn pana devine o pasta fluida. fara boturi.Se ia vasul de pe foc,se adauga smantana,se portiveste de sare si se omogenizeaza.
Se toarna in forme si se lasa sa se raceasca bine,apoi se acopera si se da la frigider.Ca sa fie diversificata am impartit compozitia in trei.O parte am amestecat-o cu sunca taiata cubulete,o parte am amestecat-o cu un ardei rosu taiat cubulete,iar o parte am lasat-o simpla.Este foarte buna si stii exact ce contine.Pofta buna.











luni, 24 octombrie 2011

GOGOSARI CARAMELIZATI


INGREDIENTE
5 kg.gogosari
500 g.zahar tos
1,5 l.otet
4 linguri sare mare neiodata
5 foi de dafin
1 lingura seminte de mustar
1 lingura boabe de piper
3 l.apa
Se aleg gogosari sanatosi si carnosi.Se spala,se curata si apoi se cantaresc.Se taie in bucati de marimea dorita.
Intr-un vas,se caramelizeaza 250 g.de zahar.Se lasa putin la racit,apoi se toarna 500ml.otet.Se pune vasul la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste zaharul caramelizat.
Se trec gogosarii prin acest amestec,apoi se aseaza in borcane.Intr-o oala se amesteca restul de zahar (250g.),otetul ramas(1 litru),apa,foile de dafin,boabele de piper,boabele de mustar,sarea,restul de solutie cu zahar caramelizat(care ramane dupa ce au fost scufundati gogosarii),si se pune vasul la foc pana da un clocot,apoi se scot foile de dafin si se arunca.
Se toarna solutia de otet peste gogosari avand grija sa fie bine acoperiti.Se infileteaza borcanele sau se capseaza si se pastreaza in camara.Sunt foarte buni ,si au un gust placut de caramel. Va doresc Pofta buna.






TuneList - Make your site Live