Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 23 septembrie 2013

PAINE CU CEAI DE MENTA SI STAFIDE

Tot pentru Pe masa din bucatarie a Lianei am adus cu placere si aceasta paine pentru micul dejun.
INGREDIENTE
100 ml.smantana
1 ou
7 linguri ulei
2 lingurite sare
3 linguri miere de albine
1 plic zahar vanilat
300 ml.ceai de menta
60 g.stafide
720 g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Se pun ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa,apoi se seteaza masina la programul framantat si dospit.Eu,cum cred ca stiti deja,las aluatul la framantat de doua ori,apoi il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.
Se formeaza painea,apoi se lasa iarasi la crescut pana-si dubleaza volumul.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte.Se presara seminte de mac.
 Se coace in cuptorul incins pana se rumeneste.Mi-a mai ramas aluat si am facut si o paine mai micuta.
Este o paine pufoasa.Alaturi de o cana cu lapte cald este gustoasa.
Pofta buna!





miercuri, 18 septembrie 2013

PLACINTA CU BRANZA SI STAFIDE


INGREDIENTE ALUAT
300 ml.lapte
4 linguri ulei
2 linguri zahar
1 lingurita sare
500 g.faina
2 lingurite drojdie uscata
Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa,apoi se seteaza masina la programul framantat si dospit.Eu las aluatul la framantat de doua ori,apoi il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.
INGREDIENTE UMPLUTURA
700 g.branza de vaci
150 g.stafide
2 oua
150 g.zahar
1/2 lingurita sare
1 lingurita coaja de lamaie
Se amesteca toate la un loc.
Se intinde aluatul si se aseaza deasupra umplutura.Se ruleaza cat mai strans,apoi se taie rondele de 5-6 cm.Se aseaza intr-o forma rotunda,,in picioare".Se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte.Se coace in cuptorul incins la foc potrivit.Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!



sâmbătă, 7 septembrie 2013

PAINE CU LAPTE-3


INGREDIENTE
300 ml.lapte
150 ml.ulei
2 oua
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
1 lingurita miere
720 g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de trei ori pentru a fi cat mai aerata.Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat si dospit.Eu,dupa cum bine stiti las aluatul doar la framantat de doua ori,apoi il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.
Aluatul crescut se imparte in 5-6 parti egale(depinde de marimea tavii pe care o aveti).Se intinde cu mana fiecare bucatica de aluat,apoi se ruleaza.Se aseaza rulourile in tava,si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte,apoi se presoara cu seminte de mac si de susan.
Se coace in cuptorul incins pana cand se rumeneste usor.
Este o paine pufoasa.
Pofta buna!


vineri, 30 august 2013

MERE PENTRU PLACINTA



 Merele se spala,se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.Se storc de suc,apoi se pun intr-o oala mare si se calesc 20 de minute.Se pun fierbinti in borcanele sterilizate,se infileteaza capacul strans,apoi se pun la fiert la bain-marie 1 ora din momentul in care incepe sa fiarba apa.Se lasa la racit in vasul respectiv.A doua zi se mai sterilizeaza inca 1 ora.
Eu le pastrez in pivnita.




joi, 22 august 2013

INGHETATA CU FRISCA


INGREDIENTE
1150 ml.frisca
3 linguri zahar tos
2 linguri amidon
5 linguri zahar vanilat
Amidonul,zaharul tos si zaharul vanilat se amesteca,apoi se dizolva cu 100 ml.frisca.O parte din cantitatea de frisca(650 ml.) se pune intr-o oala la foc mic,si cand s-a infierbantat bine se toarna amidonul.Se amesteca incontinuu pana cand se leaga ca o budinca.Se ia de pe foc,se acopera cu o folie pe toata suprafata si se lasa la racit complet.
Frisca ramasa (400ml.)se mixeaza spuma,apoi se toarna peste budinca si se omogenizeaza.Se toarna intr-o forma si se da la congelator.
Este o inghetata cremoasa.
Pofta buna!

miercuri, 7 august 2013

TARTA RUSTICA UMPLUTA CU PEPENE ROSU

INGREDIENTE ALUAT
250-270 g.faina
130 g.unt la temperatura camerei
100 ml.apa calduta
40 g.zahar pudra
1 lingurita mica praf de copt
3 pliculete zahar vanilat
putina sare
Se framanta un aluat care se tine la rece 1 ora.
INGREDIENTE UMPLUTURA
600 g.pepene rosu
3-4 linguri zahar pudra
2-3 linguri amidon
Amidonul se dizolva in suc de pepene.Pepenele se curata de seminte si se taie cuburi.Se amesteca bine cu zaharul si se pune la fiert 2-3 minute,apoi se adauga amidonul si se amesteca continuu pana cand se ingroasa compozitia.
Se intinde aluatul si se tapeteaza o forma pe toata suprafata,fara a taia surplusul.Se toarna umplutura si se trage aluatul deasupra.Se coace in cuptorul bine incins pana se rumeneste.Se lasa la racit in forma.
Pofta buna!

TuneList - Make your site Live