Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI STAFIDE TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 19 septembrie 2011

ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI STAFIDE


INGREDIENTE
10 ardei grasi
1 cana orez
1/2 cana stafide
4 cepe potrivite
2 linguri bulion
1 legatura marar
sare,cimbru,piper-dupa gust
4 linguri ulei


Ardeii se spala si se curata de cotoare si seminte.Orezul se spala si se pune la inmuiat in apa fierbinte,2 ore.

Ceapa se curata,se taie marunt,si se inabusa in ulei si putina apa.Se adauga orezul scurs,si se mai calesc impreuna cateva minute.Se ia vasul de pe foc,se adauga stafidele,mararul ,1 lingura de bulion,cimbru,piper si sare.Se omogenizeaza bine compozitia.
Se umplu ardeii ,se aseaza intr-o oala,se toarna apa pana aproape sa-i acopere.Se amesteca in apa 1 lingura de bulion si 2 linguri ulei,se aseaza o farfurie peste ardei,ca sa nu se ridice la fiert,si se dau la cuptor la foc mic pana cand fierb. 
Sunt foarte buni.Se servesc presarati cu marar sau cu smantana.Daca va hotarati sa-i preparati,va doresc Pofta buna.







21 de comentarii:

Danutza spunea...

Eu am papat sarmale cu asemenea compozitie: super bune! Si e o idee buna pentru post! Pup!

ophelia1983 spunea...

chiar nu am gustat asa ceva inca! interesant!

sarah spunea...

n-am avut ocazia sa gust ardei cu stafide dar sigur sunt deliciosi.arata tare bine si sunt foarte potriviti pentru zilele de post si nu numai.pupicei

In bucatarie la Sidy spunea...

Dia sa sti ca nu am mancat niciodata asa ceva.
Arata tare, tare fain !Si de gust...ce sa mai zic...
Te tzuc !

dia spunea...

nici eu n-am mancat niciodata...dar asta e un bun motiv sa incerc! te pup!

Maya spunea...

Combinatia ata înca nu am încercat-o! Cred ca sotului nu i-ar place din cauza stafidelor. Si din strudelul cu brînza dulce le scoate pe marginea farfuriei :D
Mie îmi plac stafidele!
Pupici!

Adela Zilahi spunea...

O combinatia interesanta, nici eu nu am incercat dar cu siguranta, sunt foarte buni! Pupicei!

TeoBucatar spunea...

Trimite-ne sa gustam ca noi nu am facut cu stafide sa vedem cum e :)Pupici!

Din bucataria mea spunea...

Imi plac stafidele!!! Cred ca au fost tare buni! Pup!

pansy spunea...

Foarte buni sunt !farfuria aia arata tare apetisant!

Ioana V. spunea...

Foarte interesanta combinatia! Nu am mancat niciodata, asa ca ma servesc acum..:)) Pup

DiaMar bucataria galbena spunea...

Danutza. Inca nu am testat sarmale,dar incerc.Pup!

Ophelia1983. Poate ii vei incerca.O zi buna.

Sarah. Daca iti plac stafidele,atunci trebuie sa-i incerci.Pupici!

Sidy. Incearca-i,sunt tare buni.Te pup!

Adnia.Daca ii vei prepara,te rog sa-mi spui daca ti-au placut.Te pup!

Maya.Sunt doar pentru mine.Ai mei sunt la fel,nu papa stafide.Pupici!

Adela Zilahi. Da,sunt gustosi.Te pup!

TeoBucatar. Trimit,cum sa nu.Pupicei!

Licuta Marin. Si mie imi plac mult stafidele,de aceea i-am preparat.Pup!

Pansy. Ma bucur ca-ti plac.Multumesc pentru aprecieri.Poate ii incerci.Te pup!

Alinutzika. Cu drag te servesc.Pupici!

Va multumesc mult de vizita,si va mai astept.

Antonina Sofia Sociu spunea...

Super compozitia.. si cand e post mama mai pune nuci macinate.. ii da gustul de carne.. demential! Mi-ai facut pofta!!

Alice spunea...

foarte faina. pup

DiaMar bucataria galbena spunea...

Antonia S. Stiu despre ce vorbesti tu.Cu nuci facea bunica mea.Super gust.Te pup!

Alice. Multumesc mult.Pupici!

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Georgi spunea...

Fooooarte frumos blog! Multa bafta in continuare!

Oana D. spunea...

Cred ca sunt tare buni. Ardei umpluti cu orez nu am mai incercat dar ar fi o excelenta reteta de post.

Liana10 spunea...

Ce retete inedite si ce idei faine ai, bravo!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Georgi. Multumesc frumos.O zi buna iti doresc.

Oana D. Sunt grozav de buni.Poate ii vei incerca.O zi buna sa ai.

Liana 10. Multumesc pentru aprecieri.Te pup!

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Marius Barbu spunea...

Imi place propunerea culinara, este accesibila si se poate incerca, etapele sunt usor de urmarit. O voi face chiar eu ca sa imi surprind sotia! Salutari!

derscanu dumitru spunea...

Este un preparat mai vechi .Prima data l-am gustat preparat de bunica prin anii 1960 alaturi de alte delicarese ale vremii gen pilaf cu prune sau mancare de gutui.De abia astept sa-l pregatesc!

TuneList - Make your site Live