INGREDIENTE
200g.miere
800 ml.frisca (30%grasime)
6 galbenusuri
ZAHARUL CARAMEL
100g.zahar tos se caramelizeaza.Se adauga o lingura cu apa rece si se amesteca bine pana cand se topeste zaharul.Se intinde pe o bucata de hartie pentru copt,se lasa la intarit,apoi se sparge bucatele.
Galbenusurile se mixeaza cateva minute.O parte din frisca(200ml.)se infierbanta,apoi se toarna peste galbenusuri si se amesteca.Se pune vasul la bain-marie si se amesteca pana se ingroasa putin,apoi se strecoara.Se adauga mierea si se omogenizeaza.Restul de frisca se mixeaza,apoi se adauga compozitia de galbenusuri.La final se adauga zaharul.Se toarna intr-o forma si se da la congelator.
Pofta buna!
7 comentarii:
Mmm, ce frumos arată! Îmi place caramelul!
cu miere? hmmm...cred ca i super!!
Ioooi, ce inghetata buna! Am salivat la greu citind reteta.
Si tare frumos ai asamblat-o!
Cat poate fi de buna !
Deosebita !
Te pup !
Putin caramel intr-o inghetata ma poate cuceri la prima lingurita...
Nu am incercat nicio data asa ceva,dar nu-i tarziu;vara nu s-a terminat!pupici!
Cu o asa inghetata vara este mult mai racoroasa! Realizarile tale sunt mereu impresionante!
Iti doresc un sfarsit de saptamana foarte placut!
Trimiteți un comentariu