Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: AMANDINE TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 ianuarie 2015

AMANDINE

INGREDIENTE BLAT
6 oua
100 g.zahar
3 linguri ulei
3 linguri apa
1 lingura cacao
7 linguri faina
putina sare
Faina si cacaoa se amesteca,apoi se cern.Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea si zaharul,apoi se adauga treptat galbenusurile,uleiul si apa si se mixeaza.La final se incorporeaza faina.Se amesteca de sus in jos ca sa nu se lase aluatul.Se coace in cuptorul bine incins.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua pe orizontala.
INGREDIENTE CREMA
200 g.ciocolata amaruie 52% cacao
400 ml.frisca
100 g.unt
Frisca se mixeaza partial.Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain-marie,apoi se raceste putin si se adauga peste frisca.Se mixeaza impreuna pana se intareste crema si devine pufoasa.

INGREDIENTE SIROP
500 ml.apa
100 g.zahar
3 linguri cappuccino
esenta de rom dupa gust
Apa impreuna cu zaharul se amesteca la foc mic pana se topeste.Se adauga cappuccino si se lasa sa fiarba putin.Se ia vasul de pe foc,se lasa siropul cateva minute la racit,apoi se adauga esenta.

INGREDIENTE GLAZURA
200 g.ciocolata amaruie 52% caacao
100 g unt
3 linguri ulei
3 linguri apa
Se amesteca toate la bain-marie.Se amesteca pana se topeste ciocolata complet.

ASAMBLARE
Se insiropeaza foarte bine o parte de blat,se aseaza crema apoi cealalta jumatate de blat insiropat.
Se glazureaza si se da la rece.
Se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!


16 comentarii:

Any spunea...

Minunate Miha, sunt convinsa ca sunt de o mie de ori mai bune decat cele de la cofetarie!

Kyra spunea...

Imi ploua in gura!
Tare mai sint ochioase!

Marius Barbu spunea...

Delicioase! Pacat ca nu se pot lua pozele si imprima 3D!
O seara buna iti doresc!

Adina spunea...

Of,ce imi reprosez ca nu te-am vizitat in ultimul timp; numai bunatati faci !
S-a mutat lumea pe facebook,acum se comenteaza acolo retetele !:))
Amandina asta iti sare in fata si iti da un pumn in stomac !:)
Mortala !
Te pup !
Sa-ti mearga bine !

Roswitha spunea...

Arata superb!!!

Dana C spunea...

Ce apetisante sunt! Pupici!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Bună draga mea,Mihaela!
Arată super și cred că sunt mult mai delicioase decât cele din comerț!
Deja îmi plouă în gură!
Îți doresc un weekend frumos și plin
de bucurii!
Te pupic cu mult drag!

Dani P. spunea...

Aspect exceptional pentru o prajitura facuta in casa. Bravo !!!

Merișor spunea...

Vai, cat de apetisant arata amandinele tale! Salivez la greu, mai ales ca nu am mai mancat de mult!

maria mihalache spunea...

Wow.....arata minunat!Ador amandinele!

Dorothy Sweet spunea...

Arata nemaipomenit!Cu siguranta sunt super delicioase.O zi placuta!

Unknown spunea...

Super bune si usor de pregatit,chiar ieri le-am terminat si eu.
O saptamana usoara cu multa sanatate draga mea!!

Simona spunea...

Una din prajiturile mele preferate! Binenteles, daca-i facut in casa :)
Fur si eu una, ca tare-am mai lipsit :P
Pupici si tie si Dianei :)

DiaMar bucataria galbena spunea...

VA MULTUMESC TUTUROR PENTRU GANDURILE BUNE.
VA IMBRATISEZ CU DRAG.

Marius spunea...

Delicios. Maine incerc si eu.

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

TuneList - Make your site Live