INGREDIENTE
7 kg.visine fara samburi
4 kg zahar
Intr-un vas mare se amesteca visinele cu zaharul.Se pune vasul pe aragaz la foc iute.Cand incepe sa fiarba se spumeaza de cate ori este nevoie.Se fierbe gemul 40-45 de minute.Se pune fierbinte in borcanele sterilizate,apoi se intorc cu gura in jos pentru a se forma vidul.Se lasa asa pana cand se racesc.
Mie imi plac fructele intregi in gem.
Visinele sunt productie proprie.Un copacel micut dar plin de roade.
22 de comentarii:
Arata tare tare bine! Iar gemul de visine, este printre preferatele mele, asa ca pot spune sincer ca mi-ai facut o pofta de paine prajita cu unt si gem de visine si un pahar rece de lapte langa de nu mai pot!
Bună draga mea Mihaela!
Arată super gemul tău!
Eu am făcut de caise!
Să ai un weekend frumos și sănătate multă îți doresc!
Te îmbrățișez și pupic !
Este minunat si aromat !!! Bravo...
Aseara am terminat si eu dulceata de visine...imi place cu clatite....
Sambata rodnica in bucatarie , sa ai, draga mea. Te tzuc !
Arata foarte bine! Am facut si noi cateva borcanele. Delicios!
E gemul (dulceata) mea preferata. Anul acesta am facut cu menta, iese delicios.
Deliciooos...!!!!...il iubesc!!!...pupici si spor la toate.
Mmmm...ce bunatate!!
arata de vis!:X:X yummmyyyy! :D
Este super gemul tau de visine! Desi se numara printre preferatele mele, nu am facut niciodata gem de visine in casa. Ar trebui sa ma ocup, mai ales ca nu este greu deloc si place tuturor.
Multumim pentru reteta si pentru frumoasa prezentare!
Iti dorim o duminica placuta!
Bună, dragă Mihaela!
Arată nemaipomenit de bine gemul tău de vişine sunt convinsă că este şi foarte delicios. Am făcut şi eu şi gem pentru că îmi plac foarte mult clătitele cu gem de vişine şi-am făcut şi compot.
Te îmbrăţişez cu mult drag.
O noapte liniştită şi-o nouă săptămână cu multe binecuvântări îţi doresc, draga mea, Mihaela! :)
ce prezentare frumoasa...si imi plac si schimbarile pe care le-ai facut la blogul tau! te pup si te imbratisez cu drag!
Gemul de visine este nu delicios ci super delicios...
Ha,ha ce-mi place inimioara ta!
Imi place si gemul este preferatul meu
Pup Mihaela si o zi buna mai departe!!
Gem de visine proaspat, paine prajita, unt si o cana mare de lapte cald. Ce poti sa iti doresti altceva mai bun pentru un mic dejun?! Cam asta visez eu acum cand vad pozele cu gemul facut de tine... Te-am pupat!
Foarte bun!
O bunatate gemul asta si ce frumos arata aici la tine!
O bunatate!! Eu n-am apucat sa fac, dar mi-a facut mama cateva borcane :) Tariasca mamele! :)
Pupici
Preferatul meu...yummmy!!
Super bun !! Imi place!
Amalia Goleanu. Imi pare bine ca-ti este pe plac!Te pup!
Elena. Buna,draga mea!
Gemul de caise este preferatul meu!
Pup si calde imbratisari!
Sidy. Multumesc mult!Pup cu drag!
Alexandrina. Multumesc!Numai bine!
Irina. Trebuie sa incerc si cu menta,pentru ca-mi place aroma!Pup!
Tudor Elena Cristina. Ma bucur!Pup cu drag!
Haplea. Asa este!O seara buna!
Deyu. Multumesc mult!Te pup!
Marius Barbu. Multumesc mult!Sa stii ca merita sa-l pregatesti acasa,gustul este incomparabil cu cel de pe piata!
Toate cele bune!
Stefania. Buna,draga mea!
Cat de bine o sa-ti fie la iarna cu asa bunatati!
Te pup cu drag!
Adnia. Multumesc mult!Pup!
Rocsy Ciobanu.Mie imi place pentru ca este acrisor,nu-mi plac gemurile foarte dulci!Pup!
Lubita Iancu. Si mie imi este draga inimioara!
Pupici cu drag!
Claudia Mic. Si chiar ca visezi frumos!Pup cu drag!
Gabriela. Asa este!Pup!
Timea. Multumesc mult!Pup!
Simona. Asa este!Te pup!
Danutza. Ma bucur!Pupici!
Andreea Denisa. Imi pare bine ca-ti este pe plac!Pup!
Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!
Arata grozav gemul tau ,are o culoare dementiala !!!
Si eu as face, ca tare-mi plac visinele, dar ai mei prefera numai conservate cu aspirina, in sirop de zahar. :(
Trimiteți un comentariu