INGREDIENTE
300 g.smantana (am avut cu 12%grasime)
80 ml.ulei
1 ou
1 lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingurita seminte de susan
1 lingurita seminte de mac
600 g.faina alba
3 lingurite drojdie uscata
Ingredientele, se pun in cuva masinii de facut paine,in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat + dospit (eu las aluatul in masina doar la framantat,apoi il scot si il pun la crescut intr-un lighean,in cuptorul cu microunde nepornit.Procedez asa pentru a nu solicita prea mult masina).Daca se framanta manual,se amesteca drojdia cu faina.Intr-un lighean se pun ingredientele in ordinea scrisa,se adauga amestecul de faina,si se framanta 25-30 minute.Se lasa la crescut.
Se formeaza bile de aluat de marimea dorita,se intind,si se coc intr-o tigaie de teflon neunsa,la foc potrivit.Se intorc pe ambele parti pana cand sunt coapte.Sunt foarte gustoase,atat calde cat si reci.
Daca le incercati,va doresc Pofta buna.
6 comentarii:
asta e o varianta mai sanatoasa a langosilor unguresti (bineinteles, fara seminte), si cu cascaval ras peste smantana.
Daca mai vin mult pe la tine pe blog ma fac cat usa MItropoliei!
foarte foarte bune
Ador turtele.Imi amintesc de copilarie.
Un weekend minunat!
Adnia.Chiar nu stiam.O zi buna sa ai.
Minoki.Ma bucur ca-ti place ce vezi la mine.Ei lasa,ca nu te faci asa.Pupici!
Alinutzika.Ai dreptate,bune tare sunt.
Maya.Si mie imi amintesc de copilarie si de bunica mea.Weekend minunat sa ai si tu!
Wow........turtele astea imi aduc aminte de copilarie, este mult timp de cand nu am mai mancat ,imi este dor de ele.
Pup si o zi frumoasa!
Trimiteți un comentariu