Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: TORT FLUTURE TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 18 iulie 2011

TORT FLUTURE

BLATUL  (Reteta da la KINDER-PINGUI)
5 oua mari sau 6 oua mici
40 g.zahar
3 linguri mari lapte
140 ml.ulei
50 g.pesmet
40 g.cacao
70 g.faina
2 linguri miere de albine
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
putina sare

Faina se amesteca impreuna cu praful  de copt,pesmetul,cacao,si apoi se cerne.Galbenusurile se mixeaza   cu zaharul si esenta   pana se albesc si devin crema.Se adauga pe rand,uleiul,laptele,mierea,compozitia de faina,si se amesteca bine dupa fiecare.Albusurile se bat spuma tare cu putina sare,si se adauga treptat la compozitia anterioara.Se amesteca de sus in jos ca sa nu se lase,si sa fie cat mai aerata..Se tapeteaza o forma rotunda de (28 cm. diametru.) cu hartie pentru copt,se toarna compozitia,si se niveleaza.Se coace in cuptorul bine incins ,15 minute,la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca pe un gratar fara a desprinde hartia.Se coc doua blaturi.Se dubleaza   ingredientele.
(Eu am avut nevoie de doua blaturi mari,asa ca le-am copt intr-o tava rotunda mare.Mi-au iesit mai subtiri).

CREMA (Reteta de la KINDER-PINGUI)
400 ml..frisca(30%grasime)(VIAN am folosit eu)+ 2 plicuri intaritor pentru frisca
2 linguri lapte condensat sau lapte dulce
10 g.gelatina
esenta de vanilie dupa gust

Frisca rece se mixeaza cu intaritorul.Gelatina se hidrateaza in doua linguri apa rece,15 minute,apoi se topeste la bain-marie fara sa se fiarba (fierberea distruge gelatina).Se lasa putin la racit,apoi se amesteca bine cu putina frisca (sa se previna formarea de cocoloase),laptele condensat sau dulce,esenta,si restul de frisca.

GLAZURA NR.1
60 g.ciocolata amaruie (cu 50%cacao am folosit eu)
1 lingura ulei
1 lingurita apa
40 g.unt (margarina)
Se rupe ciocolata bucatele,si se amesteca apoi cu restul ingredientelor.Se pune totul la bain-marie.

GLAZURA NR.2
100 g.ciocolata amaruie (cu 50% cacao am folosit eu)
50 g.unt (margarina)
50 ml.frisca
Se rupe ciocolata bucatele si se amesteca apoi cu restul ingredientelor.Se pune totul la bain-marie.

ASAMBLAREA TORTULUI
Se desprinde hartia de pe un blat,si se aseaza pe un platou.Se toarna jumatate din compozitia de crema,peste ea se toarna glazura nr.1.Se da la congelator sau la frigider cateva minute pana se intareste.Se toarna apoi restul de crema si deasupra al doilea blat cu fata in jos.Se desprinde hartia,si se preseaza apoi putin cat sa se lipeasca de crema..Se acopera cu glazura nr.2.Se lasa sa se intareasca bine glazura si apoi se orneaza dupa preferinta.Se taie cu un cutit bine ascutit,trecut de fiecare data prin apa fierbinte si apoi sters.  .                         Aici are 12 ani.


La tortul acesta eu am facut blaturile,glazurile si crema.De restul s-a ocupat copila mea de 12 ani.Tortul a fost al ei la ziua de nastere, si a tinut mortis sa-l faca asa cum vrea.Sa o fi vazut cum masura tortul cu linia,ca sa fie sigura ca este drept.Este prima oara cand face un tort,si cred ca s-a descurcat onorabil. Aici avea 8 ani.                              
  Dulciuri fel de fel,multumesc pentru reteta.Am facut unele modificari pentru ca sa fie pe gustul copilei.

6 comentarii:

sarah spunea...

foarte frumos a iesit.felicitari!
La multi ani sarbatoritei!

TeoBucatar spunea...

Multi ani sanatosi si frumosi sa aveti!Va pup!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Va multumesc pentru urari.

torturile Sandei spunea...

Frumos tort ! Felicitari ! Felicitari si pentru blog !

DiaMar bucataria galbena spunea...

Sandrina. Multumesc.Te mai astept la mine.

Marius Barbu spunea...

Deci de aici a pornit totul, un inceput foarte dulce! O idee foarte buna cu fluturele, ma gandeam ca se pot adauga pe aripi felii de fruncte colorate (portocale, kiwi, visine), o sa discut cu sotia pe tema. Sunt posibilitati nelimitate.

TuneList - Make your site Live