150 g.unt (margarina)
200 ml.apa
1 ou
1 lingura bicarbonat stins cu putin otet sau zeama de lamaie
putina sare
faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare
Se amesteca untul partial topit cu apa,oul,sarea si bicarbonatul.Se adauga faina pana se obtine un aluat potrivit de tare,care sa poata fi intins.Se formeaza o bila ,si se lasa deoparte pana se prepara crema.
CREMA
1 kg.caise cantarite dupa ce au fost cu fost curatate (am avut caise si zarzare)
200 g.zahar
250 g gris
Caisele se paseaza la robot, sau prin masina de tocat carne.Se adauga zaharul si grisul,si se pune vasul la foc mic.Se amesteca pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se intinde o foaie,se aseaza intr-o tava potrivita ca marime (eu am facut doua prajituri,in tavi mici).Deasupra se toarna crema,si se acopera cu a doua foaie.Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita,pentru a iesi aburul care se formeaza la copt.
Se coace in cuptorul bine incins,la foc potrivit,30-35 minute.
Se pudreaza cu zahar,cat este calda.
Se lasa la racit (cine mai are rabdare),apoi se taie.Este o prajitura aromata,care se prepara foarte usor.
Sursa: Antzu'stuff
4 comentarii:
foarte buna trebuie sa fie.acum imi dau seama ca pe anul asta chiar n-am facut nimic dulce cu caise.sigur merita incercata tarta ta.pup si o seara faina
BUUUN!Si eu sunt la faza cu caise...
Bravo... felicitari! Blogul tau a prins viata cu poze anexate. Bafta in continuare. Pup si o zi frumoasa!
Sarah este foatre buna.Incearc-o.
TeoBucatar spor la treaba.
Sara&Miki.Multumesc pentru urari.
Trimiteți un comentariu