INGREDIENTE
1 kg.de fasole noua
1 morcov
4 cepe potrivite
1 patrunjel radacina
1 telina mica
3 rosii
2 ardei iuti
4 legaturi leustean
1 legatura patrunjel
3 crengute de cimbru
4 linguri ulei
1 ardei gras rosu
2 linguri bulion
sare dupa gust
bors dupa gust
Ceapa se toaca marunt.Morcovul,ardeiul,ardeii iuti,partunjelul radacina si telina, se taie cubulete.Rosiile curatate de pielita se toaca cubulete.Verdeata se taie marunt.Fasolea se spala si se pune la fiert.Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se varsa apa.Se pune iar la fiert cu apa fierbinte si putina sare.Cat timp fierbe fasolea se pregatesc legumele.Ceapa se inabusa in ulei si putina apa pana devine sticloasa.Se adauga morcovul,patrunjelul radacina,telina,sare dupa gust,adreiul gras si ardeii iuti si se lasa sa se caleasca impreuna 10-15 minute amestecand periodic.Se adauga bulionul,rosiile,patrunjelul verde si doua legaturi de leustean,si se lasa la foc 10 minute amestecand.
Se rastoarna totul in oala peste fasole si se lasa la fiert la foc potrivit pana sa inmoaie legumele.La final se adauga borsul fiert separat si se mai lasa sa dea cateva clocote.Se ia vasul de pe foc,se adauga cimbrul si restul de leustean si se acopera. .
Este foarte bun si aromat.Va doresc Pofta buna.
37 de comentarii:
Foarte gustos si util pe vreme mai rece. Cel mai mult ma impresioneaza folosirea a patru legaturi de leustean. Aici e ceva relativ, nu stiu daca legaturile sunt egale in fiecare zona sau piata, adica nu pot sa apreciez cantitativ ce inseamna. Dar cantitatile pot fi de multe ori variabile si folosite dupa gust. Ca de obicei, imi place prezentarea si prepararea. Salutari!
Vai de mine cum arata si ce pofta mi-ai facut!!!!!neaparat o sa fac si eu zilele astea, pupici :*
O Doamne , ce pofta mi-ai facut . Cu leustean proaspat ...eu nu am decat din plic , uscat , aici nici nu am vazut asa ceva .
E o bunatate, ador borsurile cu leustean, desi in zona mea, supa e la loc de cinste. Pup si o zi rumoasa!
arata foarte bine! imi place foarte foarte mult farfurioara si bolul! sunt adorabile :*
tatal meu fiind moldovean, am gustat din mancare facuta cu bors si pot sa spun ca este nemaipomenita,mai ales insotita de mamaliga(cred ca si tu ai in prezentare)!!!!!!!!!Pupici:x
Nici bors n-am, nici leustean, dar ciorbita asta o facem des iarna. E satioasa si buna . Aici, in Grecia, se serveste cu peste afumat si masline . Mmmmm !!!
Foarte frumoasa prezentarea, DiaMar !
Ce coincidenta!si eu gatesc fasole azi, dar iahnie cu costita afumata,ca nu am mai mancat de ani buni!! pup si-ti doresc o zi frumoasa!
nu m-as da inapoi de la o farfurie de bors din asta :)!
O da !! tare-mi place ciorba de fasole !! gand la gand . Am facut ieri ciorba de fasole cu ciolan afumat ! Ai mei sunt innebuniti dupa asa ceva ;) pupici
Mmmmmm...cred ca este o nebunie !!!Nu am mancat niciodata bors de fasole...adica ciorba de fasole cu bors.....ci simpla...insa o sa incerc si eu aceasta retetaa!!!pup si numai bine iti doresc!
Arata minunat!!!! Mi-ai facut o pofta.....
Ooo, foarte bun!!!Imi place borsul cu fasole!Pup!
Marius Barbu. Multumesc pentru aprecieri.O seara buna sa ai.
Dana Cristea. Ma bucur ca-ti place.Spor la treaba iti doresc,tu ai un ajutor pe cinste.Te pup!
Dorina. Merge si cu cel la plic,dar gustul difera.Cu drag te-as servi.Pupici!
Sara&Miki. Imi pare bine ca este pe gustul tau.Te pup!
Emily.Multumesc mult.Te pup!
Mare Maria. Atunci stii tu despre ce vorbesc.Te pup!
Dani. Sigur este bun asa cum il gatesti tu.Multumesc pentru aprecieri.O seara buna iti doresc.
Georgi. Vin la tine sa vad bunatatea.Te pup!
Zazuza's Gulaschsuppe. Atunci esti din gasca mea.Nici eu nu refuz deloc asa ceva.O seara buna sa ai.
Antonia S. Este preferatul meu.O bunatate ai gatit si tu.Pupici!
Tudor Elena Cristina. Este foarte bun.Incearca-l si spune-mi te rog daca ti-a placut.Te pup!
Alinutzika. Multumesc mult.Imi pare bine ca este pe placul tau.Pupici!
Licuta Marin. Esti si tu din gasca mea daca-ti place.Pupicei!
Va multumesc de vizita,si va mai astept.
Da! O ciorbita tare aromata si buna!
Trecut, vazut , pupat, plecat! Nu ma dau in vant dupa borsul de fasole.
Mmm... arata apetisant!! :)
Se simte aroma de leustean tocmai de la Craiova!!!!!!
Arata minunat!
Daca ai facut dintr-un kg de fasole sigur ai si pentru mine pentru ca imi place nespus leusteanul!Pupici!
Ei, uite ceva ce trebuie sa fac neaparat! Mi`ai facut pofta.. Te pup
tare bun ii borsul, bunica ne facea cand eram mici!
In Ardeal nu folosim bors, noi doar dregem ciorbele cu smantana, dar arata apetisant! :*
Ce bun trebuie sa fie! :) Imi amintesc ca am mancat undeva pe langa Miercurea Ciuc la o pensiune, acum cativa ani, ciorba de fasole cu afumatura in paine - in loc de farfurie. Ingenioasa ideea, mai ales ca prezentare. Mi-ai facut pofta cred ca o sa pun si eu de o ciorbita zilele astea :p
Fancy Cake. Ai mare dreptate.O zi buna sa ai.
Minoki. Eu numai din asta as manca.O zi buna.
Mihaela-mykyduta. Ma bucur ca-ti place.Multumesc.O zi buna.
TeoBucatar. Am pentru toti prietenii.Pupici!
Simona. Spor la treaba sa ai.Te pup!
Andreea Elena. Imi pare bine ca este pe placul tau.Te pup!
Liana10. Este tare bun.Mie imi place mai acru. O zi buna iti doresc.
Oana D. Este foarte bun.Am mancat si eu odata asa in paine si este gustos.O zi buna.
Va multumesc de vizita,si va mai astept.
Mamma mia, vreau si eu o portie... e cu fasole boabe, nu ? adica nu din cele uscate, sau mi se pare mie... Deci, vreau o porti8e de bors cu fasole, alaturi cu mamaliguta rece, nu calda, da ?! si cu o ceapa la care ii dau una in cap sa crape de necaz si-i pun si o tira de sare deasupra... Mama, cum imi fac pofta, dar bors in tara lu' ciucalata, n-am... acasa stiam sa umplu bors si iesea acru de-ti iesea prin caciula... Te pupicesc !!!
Iti multumesc pentru vizita si comentariu.
Mult succes cu blogul! :)
mmmm arata taaare tentant!!!Pupici!!
Diverse. Multumesc mult.O zi buna.
Daniela.E cu fasole boabe,nu cu fasole uscata.Asa cum comanzi tu,asa iti dau.Te pup cu drag!
Edith.Multumesc mult.O zi buna.
Fantezie in bucatarie. Ma bucur ca-ti place.O zi buna sa ai.
Va multumesc de vizita,si va mai astept,
Vai ce frumos arata... Mi s-a facut si foame si pofta....
Arata splendid....mi-e foame:),pup o seara linistita!!
Ce pofta mi-ai facut!!!Pupici
Micky. Multumesc mult.Te-as servi cu mare drag.O seara buna.
In bucatarie cu Aziz. Multumesc pentru aprecieri.Cu mare placere te-as servi si pe tine.Te pup si o seara buna iti doresc.
Flory. Off.Cum mi-as mai dori sa te pot servi cu un bol plin.Te pup!
Va multumesc de vizita,si va mai astept.
wow...
n-am mai mnact demult
mie-mi place rece!
Foarte bun si gustos! As papa o portioara! :)
hihihi............asa ceva am "confectionat" si eu zilele acestea............tare bun.
Alice. Mie imi place oricum ar fi.O zi buna.
Corina. Ai dreptate,este tare bun.O zi buna sa ai.
Maria Mihalache. Gand la gand cu bucurie.O zi buna iti doresc.
Va multumesc de vizita,si va mai astept.
Buna, imi place foarte mult blogul tau! Aceasta ciorba o fac si eu foarte des! E delicioasa! Servita cu ceapa verde sau rosie!
Trimiteți un comentariu