Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 02 aprilie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 aprilie 2012

COZONAC UMPLUT CU NUCA SI CACAO


INGREDIENTE ALUAT
200 ml.lapte gras
2 galbenusuri
1 ou
100 ml.ulei
80 g.zahar
1 lingurita sare
1 lingura coaja de lamaie
520 g.faina de calitate superioara
3 lingurite drojdie uscata
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura bucatariei.Faina se cerne de 7-8 ori pentru a fi cat mai aerata.In laptele caldut se dizolva zaharul,apoi se pun ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa.Se seteaza programul framantat si dospit.Eu las aluatul doar la framantat de trei sau patru ori (pana imi place mie cum arata,adica si fie plin de bule de aer),apoi il pun la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit).Cand aluatul si-a dublat volumul,se intinde cu mainile pe masa unsa cu putin ulei intr-o foaie mai grosuta.
INGREDINTE UMPLUTURA
2 albusuri (ramase de la aluat)
50 g.zahar (sau dupa gust)
1 esenta de rom
1-2 linguri cacao
200-250 g.nuca macinata
Cacaua se cerne.Albusurile se mixeaza spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc bine,apoi se adauga esenta,nuca si cacaua.Se omogenizeaza.Se intinde umplutura pe toata suprafata foii,apoi se ruleaza cat mai strans posibil.Se aseaza cozonacul intr-o tava calduta(eu o incalzesc in cuptor),tapetata cu hartie pentru copt unsa cu ulei.Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent pana-si dubleaza volumul.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte si se presara zahar brut sau alb.Se coace in cuptorul foarte bine incins.
Este pufos si gustos.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live