Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: joi, 29 septembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 septembrie 2011

MUSACA DE DOVLECEI CU VINETE

Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii septembrie Dulce Romanie.


  http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011


INGREDIENTE
2 dovlecei
4 vinete
3 oua
3 cepe
2 linguri faina
5 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1/2 lingurita busuioc
5 linguri ulei
1 rosie
sare dupa gust
piper dupa gust
Dovleceii se curata de coaja,se taie rondele.se presara cu sare si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare 30 minute,apoi se prajesc in ulei incins.Se scot pe o hartie absorbanta,se lasa 10 minute,apoi se aseaza intr-o forma.
Vinetele coapte,scurse si tocate,se amesteca bine cu 2 oua,usturoiul pisat,ceapa tocata marunt,faina,patrunjelul tocat fin,busuiocul,sare si piper dupa gust.
Se toarna compozitia peste dovleceii din forma si se niveleaza.Se bate oul ramas cu un praf de sare,se toarna peste vinete,se taie rosia rondele si se aseaza deasupra.
Se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 45-50 minute.Se lasa sa se raceasca in forma,apoi se scoate si se taie.Este o musaca tare gustoasa si usor de preparat.Pofta buna.









TuneList - Make your site Live