Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 23 septembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 septembrie 2011

INGHETATA MENTOLATA ( 1 )



INGREDIENTE
3 galbenusuri
200 ml.lapte
1 lingura amidon
750 ml.frisca (30 %grasime)
200 ml.sirop de menta (sau dupa gust)
Ouale si laptele se amesteca.Se pune vasul la foc mic,si se lasa sa fiarba 1 minut (din momentul in care a inceput sa fiarba)amestecand continuu,apoi se strecoara printr-o strecuratoare cu gauri mici,pentru a indeparta eventualele cocoloase.Se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Frisca se mixeaza spuma.Se adauga compozitia de lapte cu oua,se amesteca pana se incorporeaza,apoi se adauga siropul de menta.Optional ,se poate adauga in compozitie ciocolata rasa mare.Eu am lasat-o simpla.
Se rastoarna crema intr-o caserola,si se da la congelator 10-12 ore.Eu am turnat-o intr-o forma pentru tort.
Am lasat-o peste noapte la congelator,apoi am scos-o din forma si am turnat peste ea ciocolata amaruie topita.
Am glazurat cornete si pahare pentru inghetata cu ciocolata amaruie topita la bain-marie.Am facut si pahare din ciocolata,si am galzurat si forme de napolitana (le-am taiat cu forma pentru biscuiti).

Am umplut paharele,cornetele si paharele din ciocolata cu inghetata,iar formele le-am lipit cate doua.Din cauza ca era prea cald,s-a topit putin la sedinta foto.

Sper ca o sa incercati inghetata.Este grozava.Pofta buna.















TuneList - Make your site Live