Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 01 februarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 1 februarie 2012

PRAJITURA CU MAC,NUCA SI GLAZURA DE CIOCOLATA


INGREDIENTE
250 g.margarina la pachet
120 g.zahar pudra
1 lingura miere de albine
2 linguri seminte de mac
270 ml.apa minerala
340 g.faina
120 g.nuca macinata
1 pachetel praf de copt
2 lingurite zahar vanilat
100 g.ciocolata amaruie
putina sare
Margarina se lasa de seara la temperatura camerei.Faina amestecata cu praful de copt se cerne.Se mixeaza 200g.margarina cu zaharul pudra,sarea si 1lingurita de  zahar vanilat pana devine cremoasa.Se adauga apoi macul,60g.de nuca si mierea de albine,si se omogenizeaza.La final se incorporeaza faina alternand cu apa minerala.Se toarna amestecul intr-o forma,si se coace in cuptorul bine incins la foc potrivit.Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru glazura se amesteca la bain-marie ciocolata,restul de margarina(50g.),restul de nuca(60g.) si zaharul vanilat ramas(1 lingurita),pana se topeste bine ciocolata.Se toarna fierbinte peste prajitura si apoi se intinde pe toata suprafata.Se orneaza cu nuca macinata si bucati de miez de nuca.
Este o prajitura care se pregateste repejor,si este buna si pentru cine tine post.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live