Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 24 august 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 24 august 2012

TARTA CU INGHETATA DE NESS SI SCORTISOARA


INGREDIENTE ALUAT
80 g.unt
70 g.zahar
1 ou
220 g.faina
1/2 plic praf de copt
putina sare
Faina si praful de copt se amesteca,apoi se cern.Untul se topeste.Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat potrivit de tare.Se inveleste in folie si se tine la frigider 30 de minute.Dupa acest timp,se intinde aluatul intr-o foaie si se imbraca o forma pe toata suprafata.Se aseaza deasupra o bucata de hartie pentru copt,se acopera cu boabe de fasole, si apoi se coace in cuptorul incins pana se rumeneste.Se scoate din forma si se lasa la racit.
INGREDIENTE INGHETATA
500 ml.frisca (30%grasime)
4 galbenusuri
5 linguri zahar
3 pliculete ness
1 lingurita scortisoara
100 ml.apa
Ness-ul se amesteca bine pana se dizolva cu laptele condensat,apoi se adauga scortisoara.Galbenusurile se mixeaza la bain-marie pana se albesc.Se ia vasul de pe foc si se strecoara pentru a indeparta eventualele cocoloase.Apa si zaharul se pun la fiert,si se lasa la foc pana cand se leaga un sirop grosut.Se toarna peste galbenusuri treptat,apoi se adauga compozitia de ness.Frisca foarte rece se mixeaza spuma tare,apoi se amesteca cele doua compozitii.Se toarna in tarta si se da la congelator.Mi-a mai ramas putina compozitie si am turnat-o in forme.
Este o inghetata cremoasa,fara cristale de gheata.Inghetata din forme am glazurat-o cu ciocolata si nuci macinate.Pofta buna!


TuneList - Make your site Live