Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 25 aprilie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 aprilie 2012

PIEPT DE PUI CU SOS SI CAPAC DIN FOIETAJ


INGREDIENTE
1 piept de pui-mic
1 ceapa mica
6 catei de usturoi
100 ml.vin alb
100 ml.apa
1 rosie potrivita
2 linguri ulei
1/2 lingurita boia dulce
1/2 ardei gras rosu
3 fire patrunjel
sare dupa gust
Ceapa se rade pe razatoarea mica.Usturoiul se piseaza.Carnea se taie fasii.Ardeiul si patrunjelul se taie marunt.Rosia decojita se taie cubulete.Intr-o tigaie se pune uleiul,se adauga carnea si se amesteca pana-si schimba culoarea,apoi se scoate pe o farfurie.In tigaie se pun restul ingredientelor si se lasa la foc mic 3-4 minute,amestecand periodic.Se adauga apoi carnea,se acopera vasul si se lasa tot la foc mic pana se patrunde carnea si sosul ajunge la consistenta dorita.Un vas mic termorezistent se unge cu unt,se toarna compozitia si se acopera cu o foaie de aluat foietaj.Se lipeste bine pe marginile vasului,apoi se taie surplusul de aluat.Se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte,se inteapa din loc in loc cu un cutit foarte ascutit ca sa nu se umfle la copt.Se coace in cuptorul foarte incins la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Se taie capacelul si se serveste din vas.Este rapid si gustos.Pofta buna!

TuneList - Make your site Live