Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 13 februarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 13 februarie 2012

TORT CU CIOCOLATA-MAMA

Astazi este ziua ta draga mama.Ce-as putea sa-ti spun?Ca Te Iubesc nespus de mult?Asta o stii deja. Multumesc Cerului ca am norocul sa fii tu mama mea.Nu gasesc cuvintele potrivite pentru a-ti multumi pentru tot ceea ce ai facut si faci pentru mine.Nu pot sa-ti spun decat ca tu esti pentru mine
O fiinta unica si mi-as dori sa traiesti vesnic
O comoara sfanta
Ingerul meu pazitor
Cea mai buna prietena a mea
Singurul om,care din iubire mi-ar fi iertat orice
Singurul om care ma iubeste neconditionat
Fiinta care-mi inveseleste ziua,si uneori imi sterge lacrimile doar cu un simplu telefon
Fiinta care a facut sa para usoare lucrurile grele
Fiinta care a suferit la fiecare dintre suferintele mele.
Iti multumesc pentru imbratisari.
Iti multumesc pentru ca esti langa fiecare dintre noi atunci cand avem nevoie.
Nu exista destule cuvinte de multumire pentru tot ceea ce ai facut pentru mine.Dar exista iubire nesfarsita si recunostinta din suflet pentru tine.
Tu mi-ai dat viata,
Eu iti ofer dragostea mea pentru totdeauna
                                                                     MAMA!


INGREDIENTE BLAT
120 g.ciocolata amaruie (50%cacao)
100 g.unt
60 g.zahar pudra
6 oua
100 g.nuca macinata
100 g.faina
10 g.praf de copt
1/4 lingurita sare
Ouale se separa.Ciocolata se topeste la bain-marie.Faina se amesteca bine cu praful de copt,apoi se cerne si se amesteca bine cu nuca.Untul moale(la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pana devine o crema fina,apoi se adauga rand pe rand galbenusurile si se mixeaza pana se incorporeaza bine.Se adauga apoi ciocolata si amestecul de faina si nuca.Se omogenizeaza bine dupa fiecare in parte.La final se adauga albusurile mixate spuma tare cu sarea.Se amesteca de sus in jos cu o paleta pentru a nu se lasa aluatul.Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt.Se coace in cuptorul incins la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca pe un gratar,apoi se taie in trei straturi.
INGREDIENTE CREMA
400 ml.frisca (30% grasime)
200 g.ciocolata alba
10 g.gelatina
2 plicuri zahar vanilat
Gelatina se hidrateaza 15 minute in 2 linguri lapte rece,apoi se topeste la bain-marie.Ciocolata se taie bucatele mici.Frisca se toarna intr-un vas si se pune la foc mic pana se infierbanta foarte bine.Se ia de pe foc,se adauga ciocolata,zaharul vanilat, si se amesteca pana se topeste ciocolata,apoi se adauga gelatina.Se omogenizeaza foarte bine.Se da la rece pana se intareste putin,apoi se mixeaza pana devine pufoasa.Blatul se insiropeaza,apoi se aseaza crema.Se orneaza dupa preferinta.
Este grozav si super ciocolatos.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live