Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 23 septembrie 2014 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

marți, 23 septembrie 2014

TARTA CU PRUNE SI SCORTISOARA

INGREDIENTE ALUAT
140g.unt
100 ml.apa calduta
40g.zahar pudra
1/2 lingurita praf de copt
putina sare
280-300g.faina
Se amesteca untul,sarea.zaharul si praful de copt,apoi se adauga apa.La final se adauga treptat faina si se framanta un aluat elastec.Se da la rece o ora.

INGREDIENTE UMPLUTURA
1 kg.prune catarite fara samburi
100 ml.apa
100 g.zahar
2-3 linguri amidon
1 lingurita scortisoara
Prunele se pun la fiert cu apa,si se lasa la foc pana isi schimba culoarea.Se adauga zaharul si scortisoara si se omogenizeaza.La final se incorporeaza amidonul diluat cu putina apa.Se unge o forma cu unt,apoi se intinde aluatul si se tapeteaza forma toataSe toarna umplutura,apoi se trege aluatul de pe margini.Se coace in cuptorul bine incins dinainte.
Pofta buna!



TuneList - Make your site Live